Alex

Fényképezés 60 méterrel a víz alatt

A SeaLife DC800 nem a hétvégi strandolók eszköze, nem egy aprócska színes ékszer, amivel villogni lehet, hanem strapabíró munkagép.

A SeaLife nyolc megapixeles digitális fényképezőgépe speciálisan búvárok számára készült, így nem meglepő, hogy a tesztek alapján akár 60 méterrel a víz alatt is probléma nélkül működik. A DC800 valójában két gép egyben: egy hagyományos kinézetű fényképezőgép és egy komoly, speciálisan a géphez tervezett vízálló tok. Ebből következik, hogy ha nem víz alatt akarjuk használni, elég csupán a gépet magunkkal vinnünk. Külső burka jóval nagyobb egy kompakt gépnél, de ez a kesztyűre tervezett használat, a nagy gombok miatt amúgy is elengedhetetlen.


A vízalatti fényképezés nem csak arról szól, hogy tartsunk távol egy érzékeny masinát egy ártalmas közegtől, hiszen a lenti világban a fényviszonyok, a színek hőmérséklete is teljesen más. A gép persze fel van erre készítve, és öt egyedi, vízalatti témamódot ismer. Többféle fehéregyensúly beállítást tartalmaz (óceánkék, óceánzöld és tavak/folyók), hogy biztosan színhelyes felvételeket készítsünk, a Spy mód pedig a memóriakártya megteltéig, 5 másodperctől 5 percig terjedő időközönként készít rendszeresen felvételt. Mivel a vízben kiválóan terjed a hang, zárszerkezete nagyon csöndes, és hogy az elúszó halakról ne maradjunk le, automatikája gyors is. A csatlakoztatott külső vaku automatán vagy manuálisan müködtethető.

Hátsó LCD kijelzőjének képátlója 2,7 coll. Négyszeres optikai nagyításra képes (28 - 112mm, f/2.7-5.4), érzékenysége ISO 64-től 1600-ig terjed. Makrózni 5 cm-ről lehet vele, videót pedig VGA felbontásban (640x480), 25 képkocka/másodperc sebességgel rögzít. Beépített memóriája 32 MB, mely SD/SDHC kártyával 4 GB-ra bővíthető. Lítium-ion akkumulátora a SeaLife közlése szerint "két merülésen át" bírja, és több, mint 200 fotó készíthető vele. Ára 550 dollár, azaz átszámítva kb. 85e forint.

A kamerával készült videó (jobb klikk, mentés másként)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zLk #9
  MENNYI?! O_o
  hubazeg, hol?
  Godefroy, tudsz adni linket pls?
  Hozatok USAbol ha nem más. :/
 • Godefroy #8
  Itthon 150+Áfa
 • wolruf #7
  Ott a pont!
 • zLk #6
  Abban igazad van hogy 200 kép nem sok rengeteg mai géphez hasonlítva.
  De.
  Búvárkodtál már?
  Mennyi volt a legtöbb idő amit maximálisan a víz alatt töltöttél?
  Annyi érdekességet láttál az eltöltött idő alatt hogy 200 fotó nem volt elég?

  Csak mert sima sűrített levegővel -ha jól tudom- egy gyakorlott búvár is csak kb. 50 percet tud lent lenni(meg ugye mélység függő is a dolog).
  Nitroxos merülést még nem próbáltam de állítólag azzal is csak egy kicsivel több a merülés időtartama.

  Ha belegondolsz hogy kb. 1 óráig lent vagy mint egy pro aki jól beossza a levegőjét, és mondjuk olyan élővilágban gazdag helyen vagy, hogy sikerül 200 képet lőnöd, akkor az már szerintem bőven elég a következő merülésig amikor is kicseréled az aksikat.

  Ha jól megnézzük a masina árát szerintem kijelenthetjük, hogy nagyon jó befektetés búvárkodóknak, tekintettel arra, hogy a többi vízálló tok 50-60-nál kezdődik.
 • gosub #5
  A vízalatti fotózás elég vakuigényes. Valszeg szívja az aksit rendesen.
 • aaaaa #4
  Több mint 200 fotó... Hát ez nem igazán sok... Szeretem amikor egy igen gyenge adatot így adnak elő. A legtöbb gép jóval többet tud ennél egy töltéssel. És pont a víz alatt, ahol nem lehet csak úgy akkut cserélni, ez az egyik legfontosabb szempont.
 • gosub #3
  Ez az ár szinte 'olcsó', más géphez majd ennyi a búvár tok és ez 60 méterig vízálló!
 • tep #2
  mi a baj ezzel?
  05.23-án a MNB-szerint az USD 155.91-en áll *550 = 85750.5 Ft
 • John Cena #1
  "Ára 550 dollár, azaz átszámítva kb. 85e forint."
  azért ez igen:D