Gyurkity Péter

A Yahoo a Google irányába tapogatózik

A két vállalathoz közel álló források szerint a Yahoo a hirdetési platformok szegmensében a további együttműködés híve, amit a Google illetékesei igyekeznek egy új megállapodással megalapozni, lehetőleg kikerülve a trösztellenes kifogásokat.

Ezek a források arról számoltak be, hogy a rövid, ám annál sikeresebb tesztperiódust követően a Yahoo vezetése az újabb lehetőséget keresi a riválissal való szorosabb együttműködésre. Ez már csak azért is érdekes, mert az ismételt redmondi rohamokat elhárították, hogy megőrizzék a vállalat függetlenségét, igaz azt nem mulasztották el megjegyezni, hogy a megfelelő ár esetén hajlandók lennének ismét tárgyalni. Ez azonban nem jelent meg a színen, így egyedül a Google maradt állva a gáton.

A friss értesülés szerint a Yahoo már a jövő héten nyélbe ütné és bejelentené az új szerződést, amelynek értelmében egy olyan nyílt hirdetési platformot hoznának létre, amelyet akár a Microsoft, vagy az AOL is felhasználhatna saját oldalain. Ezzel a megoldással szeretnék elkerülni a trösztellenes kifogásokat, amelyek nagy akadályt jelentenek egy szoros együttműködés kialakításában. Bár ez utóbbi a résztvevők szerint nem haladja meg a Microsoft ajánlata jelentette veszélyeket, az nyilvánvaló, hogy - különösen a hirdetési szegmensben - a két keresőcég szövetsége korábban nem látott egyeduralmat jelentene, márpedig a Google előnye már most is jelentős ezen a területen.

Kent Walker, a Google jogi szakértője jelenleg is gőzerővel dolgozik az aláírandó szerződés szövegezésén és utolsó változtatásain, hogy a lehető legkevesebb ellenvetés érkezzen a szabályozó hatóságok részéről. Ez azonban néhány kívülálló szerint csak papíron teszi majd lehetővé az egyenlő feltételeket, ugyanis a közös használat esetén minden bizonnyal a Google rendszerében megjelenő hirdetések bukkannának fel a többi oldalon is. Ezzel bebetonoznák saját sikerüket, bár ehhez nyilván nem fognak asszisztálni a többiek.

A keresőcég azzal hárítja el a kifogásokat, hogy egy jól működő rendszer nem lehet hátrányos megoldás. Meglátjuk, miként vélekednek majd erről a riválisok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nagylzs #1
    Egy újabb töltelékhír. Már kb. 1 hónapja hallom ezeket a "Yahoo Microsoft" meg "Yahoo google" híreket. Nem csoda hogy senki nem szól hozzá. Az elején még elolvastam de most már rosszul vagyok tőle. Ilyenek mint:

    "Ez már csak azért is érdekes, mert az ismételt redmondi rohamokat elhárították, hogy megőrizzék a vállalat függetlenségét, igaz azt nem mulasztották el megjegyezni, hogy a megfelelő ár esetén hajlandók lennének ismét tárgyalni."

    Szóval "nesze semmi fogd meg jól." Ez egy hír? Szerintem ez egyáltalán nem érdekes. Bár lehet hogy másnak igen, de erősen kétlem.

    Ha valakit még érdekel ez akkor írja már meg hogy miért? Kíváncsi lennék rá.