Berta Sándor

Az utcák világával foglalkozik egy online TV

A magát dokumentációs videoblognak minősítő, német felsőoktatási hallgatók által működtetett StreetLightsTV az utca személyiségeit szeretné megszólítani.

A televízió a tervek szerint rendszeresen tudósításokkal jelentkezik majd, célja a német nagyvárosokban élő fiatalok mindennapjainak bemutatása. "Magunkat szociális projektcsapatnak neveznénk, mivel mind szociális, mind pedig a társadalom számára fontos témákkal foglalkozunk" - jelentette ki Jadwiga Müller, a StreetLightsTV szóvivője.

Az online televíziónál gyakorlatilag mindent a felhasználók, vagyis a nézők határozhatnak meg, így ők dönthetnek arról, hogy a csapat melyik nagyvárosban forgassa a következő filmjeit, kiket szólítson meg és milyen témákról beszélgessen az utca emberével. Az üzemeltetők azt szeretnék, hogy az internet és a televízió világa valóban összeolvadjon. Erre utal a mottójuk is, miszerint: A televízió meghalt, éljen a televízió!

Az online dokumentációs videóblogot az Ilmenaui Műszaki Egyetem Matematikai és Természettudományi Kara alá tartozó Média- és Kommunikációtudományi Intézet négy hallgatója alapította, akik a tudósításaik elkészítésekor beutazzák egész Németországot és igyekeznek minél több csoport tagjait megszólítani. Az interjúalanyok között egyaránt vannak művészek, például aszfaltrajzolók, gördeszkások, utcazenészek, hajléktalanok és graffitiesek, vagyis mindazok, akikre általában a média nem igazán kíváncsi.

"A hagyományos televízió lehetőségeivel szemben az internetnek köszönhetően sokkal több emberhez juttathatjuk el a filmjeinket. De nem akarjuk alapjaiban megváltoztatni a televíziózást. Sokkal inkább azt szeretnénk, hogy a nézőink még több és értékesebb információhoz jussanak" - tette hozzá a szóvivő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!