MTI

A netre vándorolnak az ingatlanhirdetések

Az egyetlen auditált ingatlan újság, az Expressz Ingatlan heti 24 ezer olvasót ér el, a nagyobb, hasonló témájú honlapok havi látogatottsága 100 ezer feletti.

Mehlhoffer Tamás, az Expressz Ingatlan főszerkesztője elmondta: az Expressz Ingatlan hetente 24 ezer olvasót ér el. A havi olvasottság így 100 ezer körüli. A lap a legrégebben piacon lévő ingatlanhirdetési hetilap, az Expressz Képes Ingatlan átalakulásával keletkezett, úgy, hogy a hirdetések mellett az eladást és a vásárlást segítő cikkeket is közöl. Az ingatlanhirdetési lapok piacán egyedül az Expressz Ingatlan terjesztési adatai auditáltak, ezért nehéz felmérni a piacot, benne a hasonló termékeket, a Kulcs, az Ingatlan Horizont és az IngatlanPressz magazint.

Az ingatlannal foglalkozó nyomtatott sajtótermékek piaca eléggé szerteágazó. Önálló ingatlanszakmai folyóirat az Ingatlan&Befektetés, specializálódott kiadvány a Magyar Irodapiac és a kétnyelvű ReSource. Ezen kívül a nagyobb napilapok és hetilapok, például a Népszabadság vagy a HVG is kiad havi-kéthavi rendszerességgel ingatlanmellékletet. A Napi Gazdaság kiadója két hónapja indított egy magyar és angol nyelvű havi magazint. Ezen túl az ingatlanközvetítő hálózatok is készítenek színes kiadványokat, így például van lapja az Otthon Centrumnak, az A1-nek és a Duna House-nak is.

Ma már jelentős az internetes ingatlan lapok piaca is. A honlapokról elérhető havi látogatottsági és hirdetésszám adatok szerint a legtöbb hirdetést - 207 ezret - az ingatlan.com tartalmazza. Az Expressz Ingatlan internetes változata, az expressz.hu ingatlankínálata meghaladja a 190 ezer hirdetést, havi látogatószáma pedig a 150 ezret. A további ingatlanportálok közül az ingatlanok.hu 150 ezer, az ingatlan.net 100 ezer, az ingatlanbazár.hu 80 ezer, az ingatlanmenedzser.hu pedig 71 ezer ingatlant tartalmaz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Xmas76 #1
    Áh, ha a Duna House-t említik, én már rosszul vagyok. Borzalom az a cég. Sose bízok rájuk többé semmit.