Gyurkity Péter

Megjelent a Windows XP SP3

Az utolsó pillanatban bekövetkezett újabb csúszás után immár hivatalosan is elkészült az operációs rendszer harmadik - minden bizonnyal utolsó - javítócsomagja. Ezzel egy időben a Vista SP1 terjesztése is folytatódik.

Az SP3 érkezésére már jó ideje várnak az XP mellett kitartó felhasználók és vállalatok. A Vista megjelenése után kénytelenek voltak tudomásul venni, hogy az újon operációs rendszer élvezi azt a kiváltságos helyzetet, amelyben korábban az XP volt, így az ehhez készülő javítások is nagyobb prioritást kaptak a szoftvercégen belül. Nem véletlen, hogy a Vista SP1 előbb jelent meg, ám most végre pótolták a hiányosságot.

A múlt héten még arról érkezett hír, hogy az utolsó pillanatban mégis csúszott a megjelenés, miután a mérnökök egy kompatibilitási problémára bukkantak, amely mindkét javítócsomagot érintette. Ez ugyan az otthoni felhasználók és a cégek legnagyobb részének egyáltalán nem lett volna érzékelhető, ám mégis visszatartották a debütálást, a Vista SP1 esetében pedig letiltották az automatikus letöltéseket. Most végre mindkét szoftver (újra) elérhetővé vált, azzal a kísérő tanáccsal, miszerint a többnyire kis- és középvállalkozások által használt Dynamics Retail Management System (RMS) megléte esetén tartózkodjunk a telepítéstől.

A Windows XP SP3 elérhető különálló frissítés, illetve egy teljes ISO csomag formájában is. Előbbi egészen pontosan 316,4 MB-ot, utóbbi pedig 554,9 MB-ot nyom. A tartalmat illetően nincs nagy meglepetés: szó nincs a DirectX 10, vagy akár az Internet Explorer 8 érkezéséről, mindössze az eddig megjelent javításokat kapjuk meg egy nagy csomagban, a módosított eredetiségvizsgálattal (WGA): a felhasználóknak a Vistához hasonlóan 30 nap áll rendelkezésére a regisztrációs kulcs megadására és az aktiválás megkezdésére.

Az SP3 után nagy valószínűséggel nem várhatunk még egy nagyobb javítócsomagot - a hangsúly immár a Vistán - és annak toldozásán-foltozásán - van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csatidavid #63
    Hello innen lehet tetölteni http://killzone.cc/details.php?id=19240 !!!!
  • nickelback1234 #62
    valaki nem tud vmit a windows xp sp3 diamond-ról?
  • sgamez #61
    Honnan lehet letölteni a véglegest?
  • endrúdí #60
    Aham, és honnan tudom letölteni a végleges retail iso-t?
  • Csibusz #59
    Értem és itt van akinek AMD procija van?:)
  • Mardel #58
    A legtöbben arra panaszkodnak, hogy a napokban megjelent szervizcsomag telepítését követő első újraindulás során megszakad a Windows betöltési folyamata és a gép vagy lefagy, vagy hibaüzenettel újraindul. Akad, akinek ezután csökkentett módban sem indul el a számítógépe, de van olyan is, akit mindenekelőtt a BIOS frissítésére ösztökél az operációs rendszer.

    Ha a gépeden nem tapasztaltál ilyesmit, akkor még nincs miért aggódnod.
  • Csibusz #57
    Hello nekem az lenne a kérdésem, hogy sok helyen olvastam hogy az AMD procival rosszalkodik a a rendszer... nekem egy AMD 64 Athlon X2 dual core 3800+ van.... Légyszi köszi előre is a sigítséget.
  • Adamul #56
    nálam semmi változás nem volt tapasztalható de szó szerint, még restart se kellett csodálkoztam is bőszen... (természetesen aktiválást se kért)
  • grayback #55
    Aki felrakta már, annak van tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy az SP2-vel használt programjai nem futnak SP3 alatt?

    Van valahol a neten olyan lista, hogy mely programok nem futnak SP3 alatt?

    Válaszolat előre is köszi!
  • phoenix1 #54
    ... hogy a WGA-t még véletlenül sem hagyhatták ki az SP3-ből. :S
    Nehogy már a fogorvos is tegyen valamit a fogtömésbe, hogy nyomonkövethesse mit eszünk, iszunk stb. Minek nézik az emberek a BigBrothert-t? Az egész világ egy nagy BigBrother, undorító. :(