Berta Sándor

Optikai kábelek kerülhetnek az új francia lakóépületekbe

A francia kormány egy olyan rendeleten dolgozik, amely a DSL helyett az üvegszálas hálózatokat részesítené előnyben.

A javaslat szerint a több mint 25 lakásos új lakóházakban rézdrót és koax helyett csak kizárólag optikai kábeleket építenének ki. A lakásokon belüli szerelési költségeket beépítenék az új otthonok vételárába. A program célja, hogy 2010-től már minden új lakásban üvegszálas technika legyen és hogy ez a gyakorlat bekerüljön a hatályos építési előírásokba is. Az előterjesztést várhatóan még a nyári szünet előtt a napirendjére tűzi a francia parlament.

Ezek után nem meglepő, hogy több helyi internetszolgáltató és távközlési cég, így például a France Telecom, a Neuf Cegetel és az Iliad a következő években több millió eurót szeretnének fordítani az optikai hálózataik fejlesztésére, illetve kiépítésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HM #3
    utolsó mondat * ami ráadásul gyorsabb is mint a kábelnet/adsl, és olcsóbb is.
  • HM #2
    Mo-n is egyre több helyen kötik be a tömbökbe az optikai kábelt. ingyen.

    Az meg inkább kényelmes (előfizetői szempontból), hogy tömbön bellül koax+utp kábelt használnak. Nem kell lecserélni a berendezéseket, vagy az átalakító nem a szobában van. Pár méter "hagyományos" kábel a tömbön bellül nem limitálja a sávszélességet. (pl.: utp: gigabit/s)

    2010re szerintem minden városban elérhető lesz a szolgáltatás mo-n, ami ráadásul olcsóbb is mint a kábelnet/adsl, és olcsóbb is.
  • bertino #1