Berta Sándor

Blinkx - új IPTV indul

A blinkx BBTV-nek köszönhetően új lehetőségek nyílnak meg a filmeket szerető felhasználók előtt. Az internetes televízió össze akarja olvasztani a filmeket és az internet világát.

A videók keresésére specializálódott kereső hivatalos együttműködési megállapodást kötött a Dogwoof nevű független brit filmforgalmazó céggel. Az egyezmény értelmében a két vállalat egy saját IPTV-filmcsatornát hoz létre, amelyen minőségi televíziós tartalmak lesznek elérhetők a látogatók számára és az interaktív szolgáltatás, mint fogalom is új jelentést kap. A blinkx BBTV-ben a felhasználók számos érdekes funkció közül választhatnak. Egy eljárás például automatikusan rögzíti a filmekben hallható audiosávokat, majd ezekből egy külön hangsávot hoz létre. Ezenkívül az internetezők rákereshetnek akár egy filmjelenetre, vagy a művek készítőire, mellékszereplőire, karaktereire, a kapcsolódó kritikákra és forgatási helyszínekre is.

"A filmek és az internetes lehetőségek összeolvasztásának köszönhetően a BBTV segít az embereknek abban, hogy az őket érdeklő tartalmak után kutathassanak a világhálón és hogy a filmekbe online forrásokat integrálhassanak. A folyamat során mindegy, hogy az online forrást éppen a Google-nek, vagy Wikipédiának hívják" - jelentette be Suranga Chandratillake, a blinkx alapítója és vezérigazgatója. "Már régóta vártunk egy ilyen filmcsatornára. Azonban ezt a szolgáltatást nem elsősorban nem a filmipar, hanem a felhasználók számára fejlesztettük ki" - tette hozzá Andy Whittaker, a Dogwoof vezérigazgatója.

Az interaktív funkciók segítségével lehetőség lesz az éppen nézett filmmel kapcsolatos különböző információk és források tartalmának egyetlen kezelőfelületen való megjelenítésére. A blinkx BBTV projektnek jelenleg 250 támogatója van. Maga az 1,8 megabájtos program már letölthető a szolgáltatás weboldaláról. A vállalat technológiáját korábban licencelte a Microsoft is.

A blinkx szakemberei nem ülnek a babérjaikon, hanem a keresések továbbfejlesztését tűzték ki célul, mégpedig olyan funkciókkal, mint beszédfelismerés, illetve kép- és szöveganalizálás, hogy a számítógép megkülönböztethesse egymástól a különböző témájú felvételeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!