SG.hu

Hat éve Európa vezető fényképezőgép gyártója a Canon

A Canon a Gfk. fogyasztói felméréseket végző társaság Nyugat-Európa 14 országára kiterjedő felmérése szerint már hatodik éve folyamatosan Európa első számú fényképezőgép-gyártója.

A Gfk. kutatócég legfrissebb jelentésében a Canon 2007-ben a digitális tükörreflexes és a digitális kompakt fényképezőgépek piacán egyaránt az első helyen áll. A németországi Gfk. egy korábbi, Nyugat-Európa 14 országára, valamint Magyarországra, Lengyelországra és Csehországra kiterjedő, 2007. január-október időszakot vizsgáló felmérése szerint a Canon 46%-os részesedéssel töltött be vezető pozíciót a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacán. "2007-ben a Canon kiválóan teljesített a fényképezőgépek folyamatosan növekvő európai piacán. A Canon fényképezőgépeket kiváló minőségüknek köszönhetően egyre több felhasználó választja. Így a vállalat egy dinamikusan növekvő, sokszereplős piacon tudta megtartani vezető pozícióját" - mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője.

A digitális kompakt fényképezőgépek európai piaca 2007-ben tovább növekedett, mivel egyrészt egyre többen vásárolnak maguknak egynél több fényképezőgépet, másrészt mind népszerűbb tendencia, hogy egy családban minden családtag saját fényképezőgéppel rendelkezik.

A Canon először 2003-ban tette elérhetővé a digitális tükörreflexes technológiát az európai vásárlók számára az EOS 300D megjelentetésével. A cég azóta vezető szerepet tölt be ezen a területen. 2007-ben Európa legnépszerűbb digitális tükörreflexes fényképezőgépe az EOS 400D lett, amelyből a Gfk. Nyugat-Európa 14 országára kiterjedő, 2007. január-december időszakot vizsgáló felmérése szerint közel 700 000 darabot értékesítettek. Ennek a jelentős eredménynek, valamint a professzionális EOS-1 sorozatú fényképezőgépek és az EF objektívek töretlen népszerűségének köszönhetően a Canon nemcsak megőrizte vezető pozícióját az európai piacon, de a Gfk. 14 nyugat-európai országra kiterjedő, 2007. decemberében történő felmérése szerint még 48,7 százalékra is növelte piaci részesedését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeDDyRuSh #1
    Várható volt, nem csak hogy jó gépeket csinál, de még olcsó is. Én is ajánlom mindenkinek.