MTI

Felére zuhant a Canon nyeresége

Jelentősen, 55,6 százalékkal 34,52 milliárd jenre (319 millió dollár, 100 jen=270,66 forint) esett a japán Canon elektronikai konszern adózott eredménye a június végével záródott három hónapban.

Elemzők jobb adatra, 48,68 milliárd jen profitra számítottak. A japán vállalat bevétele a negyedévben 10 százalékkal, 905,87 milliárd jenre csökkent, az adat rosszabb lett a várt 929,87 milliárd dollárnál. A cég fényképezőgyártó ágazatának az eladásai 18,5 százalékkal csökkentek, az irodai elektronikus berendezések értékesítése 7,5 százalékkal esett éves összevetésben. A Canon ugyanakkor 11 százalékkal növelte az egészségügyi berendezések eladását.

A japán cég szerdán rontotta a december végével záródó évre vonatkozó bevétel és nyereségvárakozását. Most azzal számol, hogy a bevétele 5,2 százalékkal csökken tavalyhoz képest az eddig becsült 2,6 százalékos visszaesés helyett, a nyeresége pedig az eredetileg becsült 20,9 százaléknál jelentősebben, 36,7 százalékkal esik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nlght #1
    kerüld a nyomtatóikat, ha kedves a józan eszed állapota

    a kedvencem az volt amikor a magyar ügyfélszolgálat a sokadik hívás után bevallotta, hogy tulajdonképpen a nacionalista japánok sz*rba se nézik őket és a többi ország ügyfélszolgálatát, nincsenek belső anyagok csak minimális szinten (persze a japán részleg nagyon komoly toolokat kap a kezükbe a hibadiagnózisokhoz), tehát a magyar Canon szakik is netről összevadászott infókból dolgoznak...
    Utoljára szerkesztette: nlght, 2019.07.30. 16:49:40