SG.hu

13. éve a Canon adja el a legtöbb DSLR-fényképezőgépet

A Canon már tizenharmadik éve piacvezető a cserélhető optikájú fényképezőgépek piacán, amely a digitális tükörreflexes (DSLR) típusok mellett nagy tudású kompakt képeket is magában foglal.

A Canon saját eladási statisztikái szerint a magyar vásárlók közül is egyre többen választanak DSLR fényképezőgépet, 2015-ben itthon is emelkedett ezek eladása. Az okostelefonok térhódítása nyomán egyszerű, kompakt digitális gépekből kevesebb fogyott, ezek piaca azonban egyre inkább elmozdul a drágább, de nagyobb tudású, gyenge fényviszonyok között is jól használható, illetve a nagy zoommal rendelkező modellek irányába. Az EOS-sorozat kezdő fotósoknak szánt modellei közül tavaly a legtöbb magyar vásárló az EOS 1200D típust választotta. A lelkes amatőröknek fejlesztett EOS-ok közül az EOS 70D modell a legnépszerűbb Magyarországon, míg a full frame gépek közül az EOS 6D volt a legkelendőbb 2015-ben.

Az EOS 300D volt az első olyan digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgép, amely jóval olcsóbb volt a profi fotósoknak szánt társainál, így a fotózás iránt érdeklődő amatőrök is megengedhették maguknak. A Canon azóta folyamatosan, tizenhárom éven át tartja iparágvezető pozícióját. A cég tavaly is számos új modellel rukkolt elő az EOS termékcsaládban. Az EOS 5Ds / 5Ds R modellek a világ legnagyobb felbontású , 50,6 megapixeles DSLR fényképezőgépei. Ugyancsak tavaly dobta piacra a Canon a tükör nélküli, kompakt kivitelű, ám remek képminőséget nyújtó EOS M3 modellt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!