SG.hu

Karácsonyra ideért a Canon két újdonsága

Az EOS 7D Mark II vázának ajánlott ára 600 ezer, a Powershot G7 X ennek valamivel több, mint harmada, 215 ezer forint.

Az EOS 7D Mark II inkább nevezhető új gépnek, mint egy frissített verziónak: egyértelműen profik számára készült. Kialakítása, időjárásálló, erős magnéziumötvözet váza jelzi strapabírását, kezelőfelülete az 5D Mark III, míg autofókusz rendszere az 1D X-ével vetekszik. 10 kép/másodperc sebességgel tud sorozatfelvételeket készíteni, váza GPS-t és digitális iránytűt is rejt. Az elődnél minimálisan nagyobb felbontású, 20,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelőjének natív ISO tartománya pedig 100-tól 16 000-ig terjed, de ez szoftveresen akár 51 200-ig kiterjeszthető. 65 pontos AF-rendszere személyre szabható, minden pontja kereszt, a középső pedig kettős kereszt típusú, ami f/2.8-as rekesz mellett is lehetőséget ad az élességállításra. Exponáló- és tükörműködtető mechanizmusának élettartama 200 000 felvétel.


Mozgóképet Full HD felbontásban tud rögzíteni 24p és 60p közötti sebességgel, azaz lassított felvételek is készíthetők vele. Videózás terén ki kell emelni a duálpixeles autofokusz-technológiát, ami ugyan nem javítja az anyagok képminőségét, de a megjelenést jóval professzionálisabbá teszi. A tömörítetlen (4:2:2-es) élő mozgóképet HDMI-kimeneten tudjuk továbbítani. Fénymérője mesterséges megvilágításnál figyel a lámpák emberi szem által láthatatlan villódzására, és gondoskodik arról, hogy az exponálás maximális fényerőnél történjen.


A vele párban megjelent kompakt, a szeptemberi Photokina kiállításon bejelentett Powershot G7 X a megapixel növelési trendet felváltó szenzorméret-háború élharcosa. A relatíve kicsi házba 1 collos BSI CMOS lapkát szereltek, ami majdnem háromszor akkora, mint a Canon PowerShot S120 vagy a Nikon Coolpix P340 érzékelője, ezáltal kevés fénynél is jó képekre számíthatunk tőle. Optikáját is ehhez igazították: a mindössze négyszeres nagyítás (24-100mm) annak ára, hogy kiváló, f/1.8-2.8-as fényerejét ki lehessen használni.


ISO tartománya 125-től 12800-ig terjed, sorozatfelvételnél pedig másodpercenként 6,5 képkockára képes. Kiemelendő még az NFC és Wi-Fi kapcsolat, amivel okostelefonokhoz párosítható. A hátulján lévő 3 collos érintésérzékeny LCD szelfi érzékenyeknek készült, ugyanis 180 fokban hátrahajtható. Videót természetesen 1080p-ben rögzít, sztereó mikrofonja a ház tetején van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arthurius #1
    A Dxomark szerint eléggé csapnivaló szenzora van, a korszerű micro4/3 gépek jobban teljesítenek, kivéve a nagy iso-s tartományt ahol a szenzor mérete miatt előnyt élvez.