Gyurkity Péter

Hamis oldalakkal csábítja a pedofilokat az FBI

Csak most kezd kibontakozni a nyilvánosság előtt a Nyomozóiroda pedofilok elleni hadjáratának néhány részlete - többek között az, hogy hamis hivatkozásokkal csalták tőrbe a kíváncsi internetezőket.

Erről számolt be a Cnet munkatársa, aki a kapcsolódó dokumentumok áttekintését követően kétséget kizáróan megállapította, hogy az FBI e fenti kérdéses módszert alkalmazta a pedofilgyanús személyek kézre kerítésére. Egészen pontosan az történt, hogy a Szövetségi Nyomozóiroda az előre kiválasztott portálokon hamis hivatkozásokat helyezett el, amelyek fiatalkorúak képeivel és szaftos videóival csábítgatták az erre kapható felhasználókat. Többen bedőltek a trükknek, amely hamarosan nagyon is komoly következményekkel járt.

Azok ugyanis, akik rákattintottak a hamis hivatkozásokra, valójában egy amerikai kormányzati oldalra jutottak, amely rögzítette a kattintást és az így megszerzett adatokat. Az FBI speciális csoportja nem sokkal ezután kiment az illető otthonához és általában kora reggeli időpontokban jelentek meg valamilyen kifogással, illetve hamis indokkal. Amint azonban az ügynökök bejutottak a házba, őrizetbe vették az illetőt, majd bilincsbe verve szállították el, egy komolyabb elbeszélgetésre.

Arról nem szól a fáma, hogy pontosan hány személy otthonában került sor ilyen és hasonló razziára, mindössze annyit tudunk, hogy számos ilyen eset történt 2007 első felében, többnyire New York, Pennsylvania, valamint Nevada államban. A Cnet munkatársa megjegyezte, hogy az iratok tanúsága szerint a bíróságok áldásukat adták a fenti módszerre, ez azonban továbbra is számos kérdést vet fel a felhasználók tőrbecsalásával, megtévesztésével, illetve az otthoni razziák lefolytatásával kapcsolatban. Példaként említ egy orvostanhallgatót, akit szintén bilincsben vittek el otthonából, miután egy hamis hivatkozásra kattintott. Ő jelenleg az ítéletre vár, amely akár 3-4 év börtön is lehet.
* A másik oldal képviselői amiatt aggódnak, hogy a hamis hivatkozások könnyen kéretlen levelek, illetve egyéb szemét formájában juthatnak el számos felhasználóhoz, akik közül néhányan bizonyára nem tudnak majd ellenállni a kísértésnek. Ez pedig várhatóan hasonló eljárást von majd maga után, így sokan maguk is szembesülhetnek egy ilyen FBI-akcióval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rigidus #170
    > Látom, nem akarsz egyenesen válaszolni a kérdésre.

    Egyfolytaban ezt teszem:

    #96: "A ket dolgot (hosszutavu es rovidtavu problemamegoldas) pedig nem elvalasztani egymastol. Ezt a problemat hosszu- ES rovidtavu megoldasok egyuttes alkalmazasa oldja meg."

    #161: "Nem is szandekoztam rovidtavu megoldast adni, kb. errol szolt harom korabbi HSZ-em."

    #161: "Es akkor ezuttal hangsulyoznam is: NINCS, ismetlem NINCS ilyen megoldas, hogy rovidtavu megoldas!"

    Tehat milyen "egyenes" valaszt varsz tolem, ha a fentieket nem tudod elfogadni? Nincsen jelenleg "pedofil torveny"? De van. Erre mondtam, hogy:

    #166: "Vannak jelenleg is "megoldasok" a problemara. Ennek a "megoldasnak" pedig korlatai ameddig "hatekonyak". Nem kell/lehet ezzel csinalni semmit, ez ugy jo (ugy szar) ahogy van a maga fix korlataival. Ennyi. Vagy raszanjuk magunkat a hosszutavu megoldasokra, vagy egyaltalan nincs is mirol targyalni."

    Ha van egy viztartaly amin 1000 sebbol omlik a szabadba a viz es csak lyukad, ne vard tolem a foltozas jobb es jobb megoldasait, ha "egyszer" kategorikusan kijelentem, hogy NEM MEGOLDAS. Ez NEM jarhato ut. Uj viztartaly kell, vagy foltozni ahogy eddig es elobb-utobb osszeomlik. Tobbszor nem fogom elismetelni.

    > Ja, látom, szerinted nem is kellene üldözni... Szeretnéd mi?

    Pontositsal ezen, legy szives, hogy vilagos legyen.
  • dez #169
    Ja, látom, szerinted nem is kellene üldözni... Szeretnéd mi?
  • dez #168
    Látom, nem akarsz egyenesen válaszolni a kérdésre.
  • dez #167
    Meg persze a társadalmi problémákra, stb. tekintettel.

    Egyébként szerintem sem igazán "kompatibilisek" az emberi lelkülettel a milliós nagyvárosok, főleg az albérlet rendszer, amikor családok pár havonta költözködnek az egyik végéből a másikba, és a gyerekek nem tudnak mély barátságokat építeni, stb. (A net ezt nem igazán pótolja, legalábbis jelen formájában, és nem tudom, hogy a virtuális valóságos dolgok rosszabbak lesznek-e vagy jobbak.)

    De érdekes módon a többség azért viszonylag normális marad.

    Mint már néhányszor próbáltam közölni, legtöbbször az adott személytől is függ, mi lesz hogy lesz vele. Van szabad akarat. Persze a nagy dolgok sok kis lépésből állnak. Választhatunk, hogy az aktuális kis lépést felfelé vagy lefelé tesszük meg.
  • rigidus #166
    Nem. Vannak jelenleg is "megoldasok" a problemara. Ennek a "megoldasnak" pedig korlatai ameddig "hatekonyak". Nem kell/lehet ezzel csinalni semmit, ez ugy jo (ugy szar) ahogy van a maga fix korlataival. Ennyi.

    Vagy raszanjuk magunkat a hosszutavu megoldasokra, vagy egyaltalan nincs is mirol targyalni. Emlekezz a kutya es farka hasonlatra: vagy utoleri a farkat es a problema megoldva, vagy el kene rajta gondolkodni, hogy talan nem is kene uldozni. Vagy pontosabban fogalmazva talan nem is maga az uldozes a megoldas.
  • dez #165
    gyerekkorra
  • dez #164
    A "rövidtávú megoldás" arra vonatkozott, hogy mi legyen a gyerekekkel (vagy bárki mással) erőszakoskodókkal? A rossz gyerekkora tekintettel hagyják őket szabadon garázdálkodni?
  • dez #163
    Rossz a hasonlat, mert az autósok nem éreznek ingerenciát gyalogosvadászatra (csak néha :) ).

    Nekem inkább a kecskére káposztát bízni mondás jut az eszembe...

    Parszáz eset semmiség...
  • rigidus #162
    Egy darabig most nem leszek, ha ismet lesz idom benezek.
  • rigidus #161
    > A rövid távú tökéletes megoldással továbbra is adós maradtál.

    Egyaltalan nem. Nem is szandekoztam rovidtavu megoldast adni, kb. errol szolt harom korabbi HSZ-em.

    Lasd #96 zaromondata:
    "A ket dolgot (hosszutavu es rovidtavu problemamegoldas) pedig nem elvalasztani egymastol."

    Es akkor ezuttal hangsulyoznam is: [b]NINCS[/b], ismetlem b]NINCS[/b] ilyen megoldas, hogy rovidtavu megoldas! Ezt a problemat hosszu- ES rovidtavu megoldasok egyuttes alkalmazasa oldja meg.

    Most hogyha ugy kerdezted volna ezt tolem, hogy hogyan tudna a sajat farkat uldozo kutya utolerni a sajat farkat, ugyanezt tudom ra mondani: sehogy. Ha eddig (evezredek alatt) nem erte utol, akkor a kovetkezo gondolata minden toprengo embernek, hogy: talan felul kellene vizsgalni az eddigi modszereket es a problema gyokereit megtalalni. Ezeket vazoltam fel korabban: az elhetetlen vilag amiben elunk tomegszamra termeli az ilyen betegsegeket.

    Egyszeruen el kell fogadni, hogy evmilliokon keresztul eltunk a termeszet lagy olen, ehhez alkalmazkodott a szervezetunk, ehhez hangolodott a hardverunk, a szoftverunk, majd csupan 10000 ev alatt tobbmillios varosokba lettunk zsufolva mint a szardiniak a konzervdobozban. Ezt az evolucio nem erte utol, es a jelenlegi kozossegi eletvitelunket vizsgalva meggyozoen merem allitani, hogy nem is fogja, mert a sajat fajunkat elobb pusztitjuk ki (gondolom akik korulneznek es latnak is azok ez utobbit nem cafoljak).