170
  • rigidus
    #170
    > Látom, nem akarsz egyenesen válaszolni a kérdésre.

    Egyfolytaban ezt teszem:

    #96: "A ket dolgot (hosszutavu es rovidtavu problemamegoldas) pedig nem elvalasztani egymastol. Ezt a problemat hosszu- ES rovidtavu megoldasok egyuttes alkalmazasa oldja meg."

    #161: "Nem is szandekoztam rovidtavu megoldast adni, kb. errol szolt harom korabbi HSZ-em."

    #161: "Es akkor ezuttal hangsulyoznam is: NINCS, ismetlem NINCS ilyen megoldas, hogy rovidtavu megoldas!"

    Tehat milyen "egyenes" valaszt varsz tolem, ha a fentieket nem tudod elfogadni? Nincsen jelenleg "pedofil torveny"? De van. Erre mondtam, hogy:

    #166: "Vannak jelenleg is "megoldasok" a problemara. Ennek a "megoldasnak" pedig korlatai ameddig "hatekonyak". Nem kell/lehet ezzel csinalni semmit, ez ugy jo (ugy szar) ahogy van a maga fix korlataival. Ennyi. Vagy raszanjuk magunkat a hosszutavu megoldasokra, vagy egyaltalan nincs is mirol targyalni."

    Ha van egy viztartaly amin 1000 sebbol omlik a szabadba a viz es csak lyukad, ne vard tolem a foltozas jobb es jobb megoldasait, ha "egyszer" kategorikusan kijelentem, hogy NEM MEGOLDAS. Ez NEM jarhato ut. Uj viztartaly kell, vagy foltozni ahogy eddig es elobb-utobb osszeomlik. Tobbszor nem fogom elismetelni.

    > Ja, látom, szerinted nem is kellene üldözni... Szeretnéd mi?

    Pontositsal ezen, legy szives, hogy vilagos legyen.
  • dez
    #169
    Ja, látom, szerinted nem is kellene üldözni... Szeretnéd mi?
  • dez
    #168
    Látom, nem akarsz egyenesen válaszolni a kérdésre.
  • dez
    #167
    Meg persze a társadalmi problémákra, stb. tekintettel.

    Egyébként szerintem sem igazán "kompatibilisek" az emberi lelkülettel a milliós nagyvárosok, főleg az albérlet rendszer, amikor családok pár havonta költözködnek az egyik végéből a másikba, és a gyerekek nem tudnak mély barátságokat építeni, stb. (A net ezt nem igazán pótolja, legalábbis jelen formájában, és nem tudom, hogy a virtuális valóságos dolgok rosszabbak lesznek-e vagy jobbak.)

    De érdekes módon a többség azért viszonylag normális marad.

    Mint már néhányszor próbáltam közölni, legtöbbször az adott személytől is függ, mi lesz hogy lesz vele. Van szabad akarat. Persze a nagy dolgok sok kis lépésből állnak. Választhatunk, hogy az aktuális kis lépést felfelé vagy lefelé tesszük meg.
  • rigidus
    #166
    Nem. Vannak jelenleg is "megoldasok" a problemara. Ennek a "megoldasnak" pedig korlatai ameddig "hatekonyak". Nem kell/lehet ezzel csinalni semmit, ez ugy jo (ugy szar) ahogy van a maga fix korlataival. Ennyi.

    Vagy raszanjuk magunkat a hosszutavu megoldasokra, vagy egyaltalan nincs is mirol targyalni. Emlekezz a kutya es farka hasonlatra: vagy utoleri a farkat es a problema megoldva, vagy el kene rajta gondolkodni, hogy talan nem is kene uldozni. Vagy pontosabban fogalmazva talan nem is maga az uldozes a megoldas.
  • dez
    #165
    gyerekkorra
  • dez
    #164
    A "rövidtávú megoldás" arra vonatkozott, hogy mi legyen a gyerekekkel (vagy bárki mással) erőszakoskodókkal? A rossz gyerekkora tekintettel hagyják őket szabadon garázdálkodni?
  • dez
    #163
    Rossz a hasonlat, mert az autósok nem éreznek ingerenciát gyalogosvadászatra (csak néha :) ).

    Nekem inkább a kecskére káposztát bízni mondás jut az eszembe...

    Parszáz eset semmiség...
  • rigidus
    #162
    Egy darabig most nem leszek, ha ismet lesz idom benezek.
  • rigidus
    #161
    > A rövid távú tökéletes megoldással továbbra is adós maradtál.

    Egyaltalan nem. Nem is szandekoztam rovidtavu megoldast adni, kb. errol szolt harom korabbi HSZ-em.

    Lasd #96 zaromondata:
    "A ket dolgot (hosszutavu es rovidtavu problemamegoldas) pedig nem elvalasztani egymastol."

    Es akkor ezuttal hangsulyoznam is: [b]NINCS[/b], ismetlem b]NINCS[/b] ilyen megoldas, hogy rovidtavu megoldas! Ezt a problemat hosszu- ES rovidtavu megoldasok egyuttes alkalmazasa oldja meg.

    Most hogyha ugy kerdezted volna ezt tolem, hogy hogyan tudna a sajat farkat uldozo kutya utolerni a sajat farkat, ugyanezt tudom ra mondani: sehogy. Ha eddig (evezredek alatt) nem erte utol, akkor a kovetkezo gondolata minden toprengo embernek, hogy: talan felul kellene vizsgalni az eddigi modszereket es a problema gyokereit megtalalni. Ezeket vazoltam fel korabban: az elhetetlen vilag amiben elunk tomegszamra termeli az ilyen betegsegeket.

    Egyszeruen el kell fogadni, hogy evmilliokon keresztul eltunk a termeszet lagy olen, ehhez alkalmazkodott a szervezetunk, ehhez hangolodott a hardverunk, a szoftverunk, majd csupan 10000 ev alatt tobbmillios varosokba lettunk zsufolva mint a szardiniak a konzervdobozban. Ezt az evolucio nem erte utol, es a jelenlegi kozossegi eletvitelunket vizsgalva meggyozoen merem allitani, hogy nem is fogja, mert a sajat fajunkat elobb pusztitjuk ki (gondolom akik korulneznek es latnak is azok ez utobbit nem cafoljak).
  • duke
    #160
    "pedók meg nem, és a feszítő vágyaknak nem biztos, hogy sokáig ellen tudnak állni. És mint sok példa mutatja, nem is. (Hogy csak a legismertebbeket említsem: pedó papok százai.)"

    Ez csak feltetelezes.De meg ha idonkent egy tenylegesen pedofil sexualis ember sexualisan bantalmaz is egy gyereket,akkor sincs okunk sem jogunk,teljesen normalis eletet elo pedofil embereket bantani uldozni.Az autos peldabol kiindulva,egyetlen cserbenhagyasos gazolas utan kiirthatnank a teljes autos tarsadalmat,hiszen valoszinuleg ok is olyanok.
    A papok ugyeirol nem tudok sokat,de amennyire ismerem kb 50 ev alatt tortentek ezek a dolgok elszorva egy tobbszaz millios kozosegben,ehhez kepest nehany szaz eset nem tunik soknak.Semmikeppen sem a tarsadalmat alapjaiban megrengetonek.
  • dez
    #159
    Hát basszus, egészségedre...
  • dez
    #158
    De igen, mert a többiek kiélhetik a vágyukat anélkül, hogy súlyos kárt okoznának (kivéve a szélsőséges szadistákat, de akkor már mindegy), a pedók meg nem, és a feszítő vágyaknak nem biztos, hogy sokáig ellen tudnak állni. És mint sok példa mutatja, nem is. (Hogy csak a legismertebbeket említsem: pedó papok százai.)
  • duke
    #157
    "És attól ez teljesen rendben lesz, mert sikerült rávenniük kiszolgáltatott helyzetben lévő családokat, hogy a saját gyerekeiket vegyék rá pornóforgatásra? Te nagyon beteg vagy tényleg."

    Ez persze nem jo,de minden esetre mas megvilagitasban helyezi a dolgot.Mert ma mar az ilyen felvetelek nagyresze nem ugy keszul,hogy elrabolnak megeroszakolnak valakit,es lefotozak.Hanem az a tipikus,hogy a 10 eves lany,a sajat gepevel,sajat magarol keszit a sajat szobajaban felveteleket,es ezeket arulja az interneten.Es ha valaki egy ilyen kepet nez meg akkor megkerdojelezheto,hogy van e aldozat ??
  • duke
    #156
    "Nagyon is tévedsz, mert a pedofilok jó részét éppen a kiszolgálgatottság és védekezőképtelenség vonzza a gyerekek felé. Szóval legalábbis nem kicsi átfedés van a kettő között."
    Na ez egyaltalan nem igaz,ez csak eloitelet.Mert a pedofilokat aljasnak gyavanak,mocsadek patkanynak akarjak mutatni,latatni.Satani gonosztevoknek,hogy korlatlanul lehesen oket gyulolni.A valosagban semmivel sem rosszabak mint az akarmilyen mas sexualis beallitottsagu emberek.Teljesen normalis epp moralis,erkolcsi erzekkel rendelkeznek,es semmivel sincs koztuk tobb eroszakra hajlamos mint nepeseg barmely mas csoportjaban.A pedofil az pont olyan atlagos ember mint akarki a tarsadalombol,egyetlen dologban ter a tobbiektol,hogy erzelmileg,sexualisan a gyerekekhez vonzodik.Ennyi pont.Ettol nem lesz valaki gonosz,aljas,gyava,eroszakos.
  • dez
    #155
    Ja, és esetleg nehogy ugyanezt javasold másnak, aki eleve kimondottan nagy tévedéseket írt. Ja, hogy ő is a pedókat védők közé tartozik... Biztos csak véletlen...
  • dez
    #154
    vigyék el
  • dez
    #153
    És attól ez teljesen rendben lesz, mert sikerült rávenniük kiszolgáltatott helyzetben lévő családokat, hogy a saját gyerekeiket vegyék rá pornóforgatásra? Te nagyon beteg vagy tényleg.
  • dez
    #152
    Tanultam róla pár évet, és az előadásokból is láttam párat (amik mellesleg nem mindig az up-to-date tudást közlik).
    Továbbá személyes tapasztalatom is van.
    Úgyhogy ha valamivel gondod van, írd le, de az ilyen lejátató szöveget spórold szűkösebb napokra.
  • kacsi01
    #151
    Ezaz! Jó szokásotokhoz híven marjátok egymást! Csak így tovább!
  • Roli012
    #150
    ez gáz. :D

    velem is előfordult már, hogy mivel a nagyobb oldalak 80%-a reklámmal van teletömve, óhatatlanul rányomok egy hirdetésre véletlenül. képesek lennének egy ilyen miatt lezárni évekre?
  • Commandante
    #149
    Bocs, a faszfej lemaradt. Sorry
  • Commandante
    #148
    Mi az pubikám, elgorult a gyógyszer?

    Világítsd már meg kérlek, hogy a fent vázolt élethelyzetben az "annyira nem ártatlan gyerekek" hogyan "egyeznek bele a dolgoba", és mit kezdenek a "szép kis summával"?

    A lakótelepi modort pedig tartsd meg azoknak, akiknek megadatik az IRL lehetöség szétb* ezért a pofádat.
  • savior
    #147
    figyelj te faszfej. nezz mar meg egy olyan tudositast, ami a pedofil halozatok felszamolasarol szol. eleg gyakran emlitik benne, hogy hogy is zajlik ez a folyamat. nem az van, hogy a kisgyereket elraboljak, megdugjak, aztan kidobjak a lakas elott, mert akkor az elso video utan elkapnak oket. vannak emberek, akik keritessel foglalkoznak. beszervezik azokat a csaladokat, akik ravannak szorulva a plusz penzre. aztan ahogy no a halozat egyre tobb csalad csatlakozik hozzajuk. ezert van az, hogy evekbe telik, mire egy ilyen bandat lebuktatnak. nem akarja egyik resztvevo sem a megszuntetesuket, mert szukseguk van a penzre. lattom te seggfej kurvaul utanajartal a dolgoknak mielott elkezdtel ugatni.
  • Commandante
    #146
    "mert a szulokkel mennek el a forgatasra, beleegyeznek a dologba es szep kis summat is kapnak erte"

    Ha ezt nem tudatmódosító szerek hatása vagy kényszer alatt írtad, akkor szerintem menj el jobbfajta orvoshoz. Vagy húzd ki a fejed a seggedböl, és nézz körbe a világban.
  • savior
    #145
    a videokon, kepeken szereplo gyerekek annyira nem artatlanok, mert a szulokkel mennek el a forgatasra, beleegyeznek a dologba es szep kis summat is kapnak erte. egy fiatalkorut egyaltalan nem biztos, hogy konnyebb a szexre rabeszelni, mint egy idosebbet. egy 18 eves fiu ugyanolyan gyorsan beleugrik egy ilyenbe, mint egy 12 eves (vagy gyorsabban). a lanyok is idosebb korban sokkal kevesbe csinalnak ugyet a dologbol, tehat konnyebb is veluk ilyen kapcsolatba kerulni.
  • pacman287
    #144
    Hello!

    Amerika az egyik legkétszinűbb ország.

    Egyik államában példáúl, mivel ez "ősi keresztény Amerikai szokás", 13 évesen már lehet, sőt szokás házasodni, illetve "lányt venni".

    Van is egy weboldal, ahol megadott hozományért árulják a lányaikat a családok.

    Sajna,a linket nem sikerült megtalálni... Ha valaki megtalálja...
  • Phat Smoker
    #143
    megnéztem az előző 20 hozzászólásod, az alapján javasoltam, hogy hallgass meg 1-2 előadást a témában! ;-)
  • dez
    #142
    Nagyon is tévedsz, mert a pedofilok jó részét éppen a kiszolgálgatottság és védekezőképtelenség vonzza a gyerekek felé. Szóval legalábbis nem kicsi átfedés van a kettő között.

    De persze a cukrosbácsi típus is jól ismert, az sem ritkaság.

    Mellesleg nem csak akkor nevezhetjük erőszaknak, ha agresszióval párosul. Az is az, ha olyasmire veszi rá a gyereket, amit érettebb fejjel egyátalán nem csinálna az adott helyzetben.

    A heteroknak (stb.) normális esetben nem kell képekkel beérniük. Honnan tudod, hogy a pedók beérik?

    Mellesleg elég érdekesen beszélsz a "heterok"-ról, mintha egy pedó nem lehetne pl. hetero. Vagy gyerekek esetén már nem is számít a nem?
  • dez
    #141
    Ne csinálj úgy, mintha nem lehetne érteni, hogy azok a képek nem fantáziák anyagtalan megtestesülései.
    Meg mintha nem tudnád, hogy ez sajnos elég jó üzlet is, mert akinek erre van igénye, szépen fizet érte.
  • duke
    #140
    "Bizonyára sosem hallottál róla, hogy ezrével van a hétköznapokban eltitkolt családon belüli, gyerekekkel szembeni erőszak...
    Milyen kedves és a légynek sem ártó emberek is az elkövetők!
    Békenóbeldíjat nekik!!!"

    A csaladon beluli eroszaknak semmi koze sincsen a pedofiliahoz.Az esetek 99.99 %-ban az elkoveto nem pedofil.Hanem alkoholista,drogfuggo,depreszios,munkanelkuli,es szamtalan oka lehet annak hogy valaki olyan nyomorult allapotba kerul,hogy levetkozi minden gatlasat es megtamadja a neki kiszolgaltatott gyereket.Es egyebbkent is az hogy valaki pedofil sexualis iranyultsagu,attol nem lesz eroszakos.Mint ahogy peldaul a heterok sem eroszakolnak meg noket,mert vonzodnak hozajuk.
  • dez
    #139
    Hiteles kimutatások linkjei?
  • duke
    #138
    Ne csinalj ugy mintha nem lehetne erteni.Teljesen vilagos,ha valaki csak annyit tesz,hogy ingyenesen letolt az internetrol ilyen kepeket es ezt nezegeti ezzel abszulute semilyen kart nem okoz senkinek.Es ezert valakit eletfogytiglani bortonre itelni,mint ahogy azt amerikaban szoktak,az elkepesztoen abszurd es irrealisan kegyetlen embertelen dolog.
  • savior
    #137
    a gyakorlat nem igazol teged. japanban a megeroszakolos/gyerekdugos hentai mesekkel eleg rendesen visszaszoritottak a szexualis bunozest. az emberek megneznek par tucat ilyet es utana mar alig erdeklte oket a dolog. akit pedig hosszabb tavon is erdekel, az jol megvan ezekkel a mesekkel es otthon az asszonnyal. engem is erdekelt egy csomo fele porno kulonlegesseg, de miota megneztem a stilusbol par darabot, azota nem is foglalkozom veluk. hozzaszolni meg nem veletlenul szolok hozza az ilyen vitakhoz. szeretem ha szelsosegekrol kell vitatkozni.
  • dez
    #136
    A folytatás sem kevésbé érdekes:

    "Ez az egesz pedofil hiszteria szerintem semmi mas,mint egy modernkori legalis gyulolkodesi lehetoseg.A tulszabalyzott tarsadalmunkban mar minden fajta gyulolkodest betiltottak.De sok embernek egyenlore meg szuksege van a napi gyuloletre.Es ezert vannak a pedofilok reflektor fenyben.Mikozben a valodi veszelyeseguk a nullahoz kozelit."

    Huh, hihetetlen, amilyen folyékonyan ferdítesz (...) és hazudsz.
    Bizonyára sosem hallottál róla, hogy ezrével van a hétköznapokban eltitkolt családon belüli, gyerekekkel szembeni erőszak...
    Milyen kedves és a légynek sem ártó emberek is az elkövetők!
    Békenóbeldíjat nekik!!!
  • dez
    #135
    Meg ugye:
    "Es olyan bunteteseket szabnak ki artatlan emberekre,mintha legalabbis tomeggyilkosagot kovetett volna el,mikozben minden csak valakinek a fejeben tortent."

    Aha, valakinek a fejéből a fényképezőgép lemezére pattant a kép...
    Mert ugyebár általában nem éppen a családi fotóalbumot szokták ájtatosan vizsgálgatni.
  • dez
    #134
    "artatlan a negy fal kozott kepeket nezegeto embereket uldoznek es allitanak be szornyu kegyetlen satani bunozoknek" (duke)
    Ez lenne a szellemileg erős, értelmes gondolkodó ember minkaképe?
  • duke
    #133
    Nincs ebbe semmi kulonos,nyilvan az ertelmes gondolkodo emberek mindig meg probalnak hatni,segiteni,hat hogyis mondjam a szellemileg gyengebb embertarsukon.
  • dez
    #132
    Egyébként milyen érdekes, hogy amikor előjön ez a téma, mindig ugyanazok kelnek a pedofilia védelmére.
  • dez
    #131
    Hú, ez nagyon szépen hangzik, csak kár, hogy ha több ilyen tartalom elérhető, egyre többen rá is kapnak.
    A homoszexualitás egész más dolog, az felnőttek dolga. De pl. az állatvilágban nem közelednek a felnőtt állatok az ivarérettlen társaikhoz, vagy ha mégis egyes egyedek megteszik (általában mert nem találnak maguknak nőstényt, mert pl. alacsony rangúak, vagy nem fogadja el őket egy nőstény sem), a kicsi szülei, vagy akár az egész csoport irgalmatlanul neki támad, az ilyesmit nem tűrik.
    Egyébként jól értem, neked mesefigurákra áll a fütykös? Vagy csak akkor, ha együtt fürdesz a kislányoddal?