Alex

A Microsoft bemutatta 2008-as termékvonalát

Bemutatták a Windows Server 2008, az SQL Server 2008 és a Visual Studio 2008 szoftvereket, melyeknél a biztonságot, a webre, a virtualizációra és a továbbfejlesztett üzleti intelligenciára való összpontosítást emelték ki.

Több mint 4000 ügyfél és partner gyűlt össze a világ minden tájáról a cég történetének legnagyobb vállalati termékkibocsátása alkalmából. Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója bemutatta a következő generációs infrastruktúra- és alkalmazásplatformot, amely a Windows Server 2008, a Visual Studio 2008 és az SQL Server 2008 rendszereket tartalmazza. Az eseményt több száz hasonló fogja követni, amelyeket világszerte az új termékek támogatása céljából tartanak az elkövetkező hetekben. Magyarországon a Windows Server 2008 bejelentése március 5-én lesz a Lurdy Házban.

A cég közleménye szerint az esemény témája, a "Heroes Happen Here", vagyis "A Hősök köztünk élnek" szlogen azokra utal vissza, akik a világ infrastruktúrájának kiépítésén dolgoztak - lefektették a síneket az interkontinentális vasútvonalak számára, létrehozták az óceántól óceánig terjedő közúti rendszert, és megépítették a gátakat, az erőműveket és az elektromos hálózatok távvezetékeit - és párhuzamba állítja őket napjaink informatikai szakembereivel.


"Az információ korában modern hősökről beszélhetünk; informatikai szakemberek és fejlesztők millióiról, akik a színfalak mögött dolgoznak a cégek és szervezetek százezreinél, hogy létrehoz-zák és támogassák a gazdaságunkat éltető információs rendszereket és alkalmazásokat" - mondta Ballmer. "Az áruba bocsátható "árukészletüket" a testi erejük helyett immár az eszük jelenti. A szerszámok is megváltoztak. A csákányok és a lapátok, az útgyaluk és a markológépek átadták helyüket a billentyűzeteknek, az egereknek, a szoftvereknek és a szervereknek. De a korábbi korok hőseihez hasonlóan ők is az innovációt, a fejlődést és a gazdasági lehetőséget ösztönző infrastruktúrát építik."

Ballmer megjegyezte, hogy napjainkban az informatikai szakemberek és fejlesztők számára a legnagyobb kihívást a meglévő rendszerek menedzselésének magas költsége jelenti, amely megakadályozza, hogy annyit fektessenek be a technológiákba és az innovációkba, amennyi szükséges lenne üzleti vállalkozásuk még versenyképesebbé tételéhez. A The Bathwick Group, egy informatikai piackutató cég szerint, a nagyvállalatok informatikai költségvetésének csaknem 80 százalékát a már meglévő rendszerek megfelelő működésének biztosítása emészti fel. Ezen felül az IDC kutatóinak becslése szerint, a cégeknél az új informatikai infrastruktúrára és technológiára költött minden egyes dollárra 8 olyan dollár esik, melyet a régi rendszerek karbantartására fordítanak.


A Microsoft éppen ezért ennek a kihívásnak a kezelését tekinti elsőrendűnek: a termékeket arra tervezték, hogy működtessék a következő generációs webes alkalmazásokat, segítséget nyújtsanak az ügyfelek számára a még intelligensebb üzleti döntések meghozatalához és az olyan új technológiák integrálásához, mint például a virtualizáció, amely az ügyfelek számára lehetővé teszi a költségek csökkentését. "A mai nap fontos mérföldkő a Microsoft dinamikus informatikai jövőképe szempontjából a Windows Server, Visual Studio és SQL Server új verzióinak megjelenésével"- mondta Ballmer. Az ügyfelek és a partnerek számára soha nem volt még ilyen egyszerű megteremteni a biztonság, a rugalmasság és a megbízhatóság, valamint a teljesítmény és a költségek közötti egyensúlyt."

A Windows Server 2008 és a Visual Studio 2008 február 27-től elérhető. Az SQL Server 2008 - funkcionális szempontból teljes - előzetes verziója ugyancsak hozzáférhető. A végleges verzió piacra lépése 2008 harmadik negyedévében várható. Az év egy későbbi időpontjában a Microsoft forgalomba hozza a kis- és közepes méretű cégeknek szánt Windows Essential Server Solutions termékcsaládot - a Windows Small Business Server 2008-at és a Windows Essential Business Server 2008-at. A Windows HPC Server 2008, a Windows Computer Cluster Server 2003 utódja várhatóan 2008 második felétől lesz megvásárolható, és a nagyteljesítményű számítástechnikai feladatok hatékonyságának, skálázhatóságának és menedzselhetőségének javítását szolgálja. Ezen felül a Windows Storage Server 2008, a Windows Server 2008-on alapuló következő generációs tárolási megoldás az év vége felé várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csaba42 #25
    A kinézetet senki sem választhatja meg, ebbe kár belekötni! Lehet valaki szarházi, de jóképű, és lehet valaki szentlelkű, de randa. Na, amit valaki elkövet, abba bele lehet kötni, ahogy írtad is, hogy egy suttyó görény ez a fickó a viselkedése alapján!

    Én nem védem az MS-t, csak nem bírom, amikor valaki pl. úgy szidja a Vistát, hogy ki sem próbálta. Aki tényleg használta, és azt mondja rá, hogy sz*r, akkor elfogadom, hogy neki nem tetszik. De pár kommentből szinte ki lehet deríteni, hogy ki foglalkozott vele (pl. olvastam már iszonyú nagy valótlanságokat, és sajnos ezek a tévhitek gyorsan elterjednek).

    Amúgy már megszokhattad, hogy a jó kapcsolatokat ápoló emberek mindig magasan kezdenek, ez ellen sajna nem lehet mit tenni. :( Akinek ez megvan, annak nem gond pl. az iskolapadból kikerülvén a létra legteteteje közelében letanyázni. Ez igazságtalan a többi ember szemében, de szinte elvárás a család szemében. :(
  • Higinos #24
    Orient Express
  • Su0my #23
    Egyrészt igen, szép vagyok, másrészt meg ennél talán még te is szebb vagy (ami nem egy nagy kunszt), harmadrészt meg szerintem egy olan cég, mint a Microsoft nem engedhetné meg magának, hogy egy ilyen idiota görény legyen az arca (jó, Bill Gates mögött, aki tényleg nagy forma). Én spec Steve Jobs-ot is rühellem, na de ő azért elég messze van pl a Monkey Dance-től...

    Amúgy nem tudom miért véded minden egyes MS-es fórumban foggal körömmel az MS-t, egyrészt nem szorulnak rá, másrészt meg pont ebben az esetben nem is volt semmi rossz indulat. Steve Ballmer egy suttyó görény, ez tény, elég szomorú, hogy egy ilyen sz*r menedzser ilyen magasra el tud jutni csak ennyi. NE mondd azt, hogy büszke lennél a fiadra, ha kb annyit ismernél belőle, mint amennyit pl én Ballmerből..
  • Anomaly #22
    Ha ez igaz akkor randomba mennek majd a nukleáris töltetek egy tengerkék halál után :)
  • Deus Ex #21
    Windows for Warships

    Szóval azért lehet olyan spec alkalmazásokat találni, ahol van értelme a csomagképzésnek..
  • yvorl #20
    persze s nélkül :)
  • yvorl #19
    Heroes Happens Here....és kitalálták, alliterál ázzek :)
  • fixpont #18
    A Number of CPUs eseten fizikai socketet kell erteni, nem magot.
  • fixpont #17


    A legelso ingyenes, az enterprise mar nem. :-)
  • Mr Gumby #16
    Édes istenem, már csak az "információs szupersztráda" kifejezés hiányzik ebből a közleményből.