Berta Sándor

Fabchannel - ingyenes élő koncertek a világhálón

A koncerteket valós időben közvetítő holland portál minden eddiginél nagyobb sikert könyvelhetett el, sikerült ugyanis megállapodást kötnie az egyik nagy zenei kiadóval.

A Fabchannelt nyolc évvel ezelőtt hozták létre és rövid időn belül népszerű lett. Ennek oka, hogy az oldalon élő koncertek tekinthetők meg ingyen és kiváló minőségben. A portál nem véletlenül nyerte el 2006-ban az online világ Oscar-díjaként ismert Webby-Awardot.

A holland honlap most újabb sikert ért el, együttműködési megállapodást írt alá ugyanis az Universal zenei kiadóval. Az egyezmény értelmében a jövőben a kiadó által képviselt művészek (például Rihanna, Timbaland stb.) élő koncertjei is láthatók lesznek a Fabchannelen. Eddig minden koncertre Amszterdamban, elsősorban a Paradiso nevű szórakozóhelyen került sor. A fellépők többsége a hallgatók számára ismeretlen új együttes volt, akiknek ezek az elődások kitűnő lehetőséget nyújtottak az ismertté váláshoz.

Érthető, hogy az Universallal kötött megállapodás kapcsán Justin Kniest, az oldal alapítója és vezetője úgy nyilatkozott: mérföldkőhöz érkeztek és hogy az egyezményből várhatóan mindenki profitálhat majd. Mivel a kiadó sok kitűnő művészt és műfajt képvisel, ezért a portál a látogatóinak széles körű szórakozási lehetőséget nyújthat. Az együttműködés az Universalnak is hasznos és a kiadó azt tervezi, hogy az élő koncertfelvételeket később letölthető albumok és videók formájában teszi majd elérhetővé a felhasználók számára.

A Fabchannel számára a kooperáció azonban csak az első lépés. A honlapnak további tervei vannak, így például a jövőben angol, német, spanyol és amerikai koncertstúdiókat támogatna. Végül egy érdekesség: a holland portál üzemelését a reklámbevételekből finanszírozzák. Ugyan a portál eddig csak kevés hirdetővel büszkélkedhetett, ez az Universal megérkezésével, alighanem rövid időn belül változni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JL666 #1
    D I M M U B O R G I R-t mindenkinek!