SG.hu

Árulhatja a MySQL megoldásait a Sun

A Sun Microsystems és a MySQL előzetes megállapodást írt alá a MySQL termékeinek teljes körű értékesítéséről.

A Sun Microsystems bejelentette, hogy előzetes, mindenre kiterjedő értékesítési megállapodást írt alá a MySQL vállalattal. A Sun Microsystems 2008 januárjában jelentette be, hogy megvásárolja a MySQL-t, a világ legnépszerűbb nyílt forráskódú adatbázisának fejlesztőjét. A most megkötött megállapodás lehetővé teszi a Sun Microsystems számára, hogy az akvizíciós folyamat lezárását megelőzően is értékesíthesse a MySQL teljes termékportfolióját.

A MySQL nyílt forráskódú adatbázisát széles körben alkalmazzák minden jelentősebb operációs rendszeren, minden fontos hardver-gyártó termékein, legyen szó a világ bármelyik részéről, bármilyen iparágról, bármilyen alkalmazástípusról. Az akvizícióval tovább javul a Sun pozíciója a vállalati informatikai piacon, s immár kiterjed a mintegy 15 milliárd dolláros adatbázis-piacra is. Az egymást kiegészítő termékvonalak tovább terjesztik majd a MySQL adatbázis hatókörét, s azt várják tőlük, hogy új piacokat hoznak a Sun rendszerei, virtualizációs és middleware-megoldásai, tároló-platformjai számára.

Az akvizíció - melynek teljes értéke mintegy egymilliárd USA dollár - várhatóan a Sun 2008-as pénzügyi éve harmadik negyedévének végén, a negyedik negyedév elején zárul le. A tranzakció lebonyolítását követően a MySQL integrálódik a Sun szoftverértékesítési és -szolgáltatási szervezeteibe, míg a társaság vezérigazgatója, Marten Mickos, csatlakozik a Sun vezető testületéhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Divergencia #1
    így próbálják meg behozni a lemaradásukat az MS-al szemben. persze nem hülyeség, mert a .Net elhúzott egy nagy lépéssel a Java mellett a LINQ-val, amit mysqlből adoptálva, Sunék is beágyazhatnak majd a Javaba.
    ennyit az összeesküvés elméletemről