MTI

Országos internetes bibliaismereti verseny

Országos bibliaismereti versenyt rendez a gyöngyösi alsóvárosi ferences plébánia az interneten a Biblia évéhez kapcsolódóan.

Nemcsak gyerekeknek, hanem minden korosztálynak szervezik ezt a tizenkét héten keresztül tartó vetélkedőt, amelyen minden segédeszköz használata megengedett. A verseny célja, hogy a kevésbé ismert bibliai igékre és kifejezésekre is felfigyeljenek az emberek a hetente az interneten megjelenő feladatsorokon, és rendszeresen olvassák a Szentírást. Kárpáti Kázmér gyöngyösi ferences rendházfőnök és plébános elmondta: a feladatok egyaránt kapcsolódhatnak az Ó-, illetve az Újszövetséghez, de lesznek olyanok is, ahol a Biblia két része közötti összefüggést is meg kell találni. A megoldáshoz általában nem csak lexikális tudásra, hanem kreativitásra is szükség lesz.

A feladatokat egy kétfős bizottság értékeli ki, amelynek egy gyöngyösi egyháztanácsi és egy ferences szerzetes tagja van. A versenyre az eddigi jelentkezők a magyarországi lakosságszám arányában oszlanak meg, a budapestiek mintegy 20 százalékot tesznek ki. A rejtvényeket egyének és csoportok egyaránt megoldhatják - közölte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!