Gyurkity Péter

Spamnagyhatalommá vált Oroszország

A Sophos szokásos negyedéves jelentésében ezúttal Oroszország előretörését emeli ki, amely több már területhez hasonlóan a kéretlen üzenetek szegmensében is egyre erősödik. A második helyet hódították el.

Csak a másodikat, mivel az elsőt továbbra is az Egyesült Államok tartja a maga 21 százalékos részesedésével. Innen származik tehát minden ötödik kéretlen üzenet és míg Kína 4,2 százalékkal a harmadik, addig Oroszország már 8,3 százalékért felelős. Ez minden 12. üzenetet jelenti globális szinten.

"Azoknak az országoknak, amelyek rendre az első tízben végeznek, meg kell győződniük arról, hogy a szokásosnál többet tesznek meg a számítógépek védelme érdekében" - magyarázta Mike Haro, a Sophos biztonsági elemzője. Hozzátette, hogy amennyiben továbbra is tétlenül nézik, amint a különböző típusú kártevők szabadon terjednek az egyes rendszerek között, ezek írói és terjesztői a jövőben is könnyű áldozatnak tekintik majd őket, amelyek nagymértékben hozzájárulhatnak az úgynevezett botnetek kialakulásához és kiterjesztéséhez.


Az első hármat egyébként Brazília követi 4 százalékkal, ám nem sokkal lemaradva következik utána Dél-Korea, Törökország és Olaszország. Az első tízbe még Lengyelország, Németország és Spanyolország (és Mexikó ez utóbbival holtversenyben) fért be, míg a 12-es listát az Egyesült Királyság zárja 2,5 százalékkal. Ami az egyes régiókat illeti, itt egyértelműen Ázsia vezet 32 százalékos részesedéssel, a második pedig Európa 27 százalékkal. Észak-Amerikai csak a harmadik 26,5 százalékkal, az USA első helye dacára.

Spamvonalon az egyik legújabb trend a híres alkotóktól származó tartalmak névleges terjesztése. Az üzenetek állítása szerint Elvis Presley és sok már előadó számait csatolják a küldők, ehelyett azonban a legtöbbször egy otthon rögzített hangfájlt kapunk, amelyben ismeretlen cégek részvényeire hívják fel a figyelmünket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ferrer #3
    Hát csináld te is..
  • Romel #2
    "Spamnagyhatalommá vált Oroszország" - erre igazán büszkék lehetnek! Gratz elvtársak! Komolyan, egyre "jobb" hírek vannak. Továbbá sajnálatos tény, hogy a marketinges tevékenységből, nevezzük semmittevésnek - legalábbis szerintem, meg sok más ember szerint - ennyire jól meg lehet élni. Frusztráló, hogy aki ökörszámra nyomatja az idióta viagrareklámokat és társait, közben duzzad a zsebe. Mindeközben mit is csinált? Semmit... Kill the spammers! :@
  • syn7h37ic #1
    LoL Elvis mint brókerügynök...