SG.hu

Szuperkeskeny LCD tévét készít a Sharp

A Sharp bejelentette, hogy 2008 szeptemberében bemutatja Európában a világ legkeskenyebb LCD televízióját.

A Sharp új, AQUOS X sorozata 2008 szeptemberétől Európában is megvásárolható. A terméksorozat európai elnevezése: D95. Márciusban a Sharp szülőhazájában, Japánban mutatják be először a terméket, majd átalakítják úgy, hogy az európai piaci normáknak és csatlakozási szabályozásnak is megfeleljen. A különlegesen keskeny Full HD LCD tévét 37", 42" és 46" (94 -117cm) képátmérővel vásárolhatják meg az európai fogyasztók.

Szeptemberben a vállalat a különlegesen keskeny X sorozatú televíziókat D95 néven vezeti be Európában. A modelek legszélesebb része 3,44 centiméter. Ezzel a Sharp újabb lépést tett az álom, a keret nélküli LCD televízió gyártása felé. Új csúcstechnikájú modeljével a cég egészen új lehetőséget kínál a televíziónak az elhelyezésére, a készülék környezetének kialakítására. A későbbi termékbevezetés oka, hogy eltérőek a technikai követelmények Japánban és Európában.

A D95 sorozat kiváló képminősége a 120 hertz-es technológiának és a Full HD felbontás ötvözetének köszönhető. A 15,000:1 dinamikus kontraszt arány és a 3-utas audió rendszernek köszönhetően a készülék a határtalan televíziózás élményét kínálja. A környezetbarát tervezés és az alacsony, készenléti állapotban 0,5 wattnál kisebb energia igény különlegesen energiatakarékossá teszi az új AQUOS modeleket. A cég egyébként 2007 elején dobta piacra a világ legnagyobb, 108" (273 cm) LCD tévéjét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rgranc #1
    Miért is keskeny? Erre már máshol is felfigyeltem, miért nem vékony?

    3 tengely a térben: magasság/alacsonyság, szélesség/keskenység, vastagság/vékonyság, vagy nem?