52
  • dez
    #52
    (Na és persze a legtöbb gagyi, így a maradék elhanyagolható - az egyszerűség kedvéért hanyagoljuk is el.)
  • dez
    #51
    "a filmek nagyrészét úgyis 1x nézi meg az ember."

    Na ja, a gagyit csak 1x nézi meg az ember (jobbérzésűek 1x se)... A többi meg nem számít.

    "Illetve szerintem ez inkább abban az irányba mozdul el, hogy amit egyszer kifizettél azt utána bármikor eléred ingyen, az eladó cég szerverén."

    LOL, na persze.

    "És ne abban gondolkozz, hogy letöltöd, hanem online nézed. Magyarul megnyomod a start gombot, elindul és örülsz hogy megy a film. Szerintem a jövő mindenképpen ez, és nem a lakásban tologatott lemezek halmaza."

    Aha, aztán majd amiről úgy gondolják ott fent egyesek, hogy nem nekünk való, szépen eltűnik a sűllyesztőben.

    Úgy tűnik, te megtestesíted a tökéletes Consumer v2.0-át..
  • narumon
    #50
    "Namármost akkor megint oda jutunk hogy a letöltött cumót tárolni kell ha már egyszer megvette az ember nemigaz??"

    Attól függ mennyiért adják az 1x 2x vagy x-szer megnézhető letöltést. Ha ez lényegesen kevesebb mint amennyiért egy médiumon megvennéd akkor nem kell tárolni a filmek nagyrészét úgyis 1x nézi meg az ember. Illetve szerintem ez inkább abban az irányba mozdul el, hogy amit egyszer kifizettél azt utána bármikor eléred ingyen, az eladó cég szerverén. És ne abban gondolkozz, hogy letöltöd, hanem online nézed. Magyarul megnyomod a start gombot, elindul és örülsz hogy megy a film. Szerintem a jövő mindenképpen ez, és nem a lakásban tologatott lemezek halmaza.
  • narumon
    #49
    140$? Az már kezd ingerküszöb lenni. Ha lenne elérhető magyar tartalom talán még vennék is egyet.
  • dez
    #48
    A MS is az Xbox360-at.
  • Power
    #47
    Semmelyik fél nem erősítette meg. Pusztán a sony pr gépezete hangoztatja.
    Az viszont elismert tény, hogy a sony veszteség árán is nyomja a ps3-at.
  • Power
    #46
    Dzson!
    Ezt te honnan veszed?
    Én nem te vagyok.
  • Adamul
    #45
    ne drukkolj olyannak amit nem is ismerszAz egész ott kezdődik h nem is így írják...
  • sanner011
    #44
    Én mindig a tárhely mellett álltam. :)
  • Rena11
    #43
    ez nagyon szép volt gratulálok
  • Rena11
    #42
    hajrá blue ray
  • Inquisitor
    #41
    "szerintem még pont az lenne esély a hd dvd-nek, ha írót és üres diskeket dobnának ki jó áron pc-be"
    Ez azért megvan szerintem, ugye a Toshiba notik jórésze HDDVD íróval jön ki, vagy legalább is olvasóval.
    Ami engem meglepett, hogy a HP is ilyesmivel szereli a gépeket mostanában, ráadásul ilyen 800 sollár körüli olcsó gépbe írta valaki, hogy HDDVD-Rom és DVD-író kombó volt benne.
  • Inquisitor
    #40
    "a Paramount esetében is napvilágot látott egy hasonló pletyka, amelyet később szintén cáfoltak."

    Na ja és azóta százával jelentik be a 2008-ban jövő HDDVD filmjeiket ... ja nem még se, azóta se jelentettek be egy darabot sem.

    Viszont az ilyen dolgok nem igaziból kiszámíthatóak, jelenleg a HD videok eladása lópikula a DVD mellett, kérdés milyen dolgok történnek vagy történhetnek mire számítani fog? De azért én speciel nem vennék egyenlőre HDDVD lejátszót :)
  • dez
    #39
    Egyébként csak annyira megbízhatatlan a Blu-ray tech., hogy professzionális eszközökben (stúdiótechnika) már jópár éve használatos. (Igaz ott cartridge-ben van a lemez, de ott nem is "kesztyűs kézzel" bánnak a lemezekkel.)
  • dez
    #38
    Jelenleg is olcsóbban kapható az üres Blu-ray lemez.
  • dez
    #37
    Valószínű azért is halogatják, hogy hogy ezzel zsarolva a Sony-t (illetve a Blu-ray Disc Associationt, amiben számos alapító és főtag van, akik osztoznak a jogokon), minnél jobb feltételek reményében (pl. filmsokszorosítási díjak).
  • dez
    #36
    Ne zavarjon, hogy már van 6x Blu-ray író...
  • dez
    #35
    És még ránk mondják, hogy "agymosottak"...
  • dez
    #34
    Szerinted egy ilyen Pay-per-View szerű rendszerben majd megengedik, hogy azt csinálj az anyaggal, amit csak akarsz?
  • 5c0rp330n
    #33
    Öcsém, te rettenetesen nagy baromságokat beszélsz. Kicsit tájékozódj már mielőtt ilyen egetverő kolosszális f@szságokat állítasz! Légyszíves. Minden egyes állításod az igazság 100%-os ellentéte. "A Sony fizet a kiadóknak"? Nonszensz vagy apám, nonszensz. Ennek éppen az ellenkezője bizonyított. HDDVD eladás nagyobb volt? Te melyik bolygón élsz? BD eladások mindig is 3szor rávertek a HDDVD eladásokra. A DVD-nek volt versenytársa? Nem. Mennyiért juthatsz hozzá DVD-hez? Évek óta 80 ft alatt van. Ennyit a barom elméletedről. Éppen az nem tett jót az áraknak, hogy "verseny" volt, ami annyiból állt, hogy a BD eladások szarrá verték a HDDVD eladásokat, miközben a microfo$ pénzelte a Toshibát, hogy ne dőljön el a harc-mindez csak azért, hogy a Sony-val (és a felhasználókkal) kib@sszon. Mert így senki sem mert elköteleződni semelyik mellett sem, be voltak fagyasztva az eladások, mindenki arra várt, hogy dőljön el a verseny, de hogy dőlne el, ha nem veszi a kutya sem? Mostmeg, hogy végre eldőlni látszik a dolog, elkezdesz sírni, hogy maradjon meg a "verseny"? Brávó.
  • dez
    #32
    A versenyhez kereslet kell. Az most nincs. Kell még magyarázni?
  • dez
    #31
    "HD DVD eladás nagyobb volt, mégis átáltak vajon miért?"

    Mert valójában kurvára nem a HD_DVD eladás volt nagyobb, azért.

    "In what is sure to be another blow to supporters of HD-DVD High Definition format, an independent research firm has shown that Blu-ray disc movie titles outsold HD DVD by nearly 2-to-1 in the United States and nearly 3-to-1 in Europe during 2007. In Japan the margin was an overwhelming 14-to-1. The news gets even better for supports of Blu-ray: Sales of HD playback devices were even stronger in Blu-ray's favor - more than 3-to-1 in the US, 10-to-1 in Europe, and more than 100-to-1 in Japan! Ouch."
    link
  • dez
    #30
    Nagyon felületesen nézed, talán azért jutottál erre a téves következtetésre.

    1. Ha csak ezen múlna, már rég leestek volna az árak.
    A bizonytalanság miatt nincs komolyabb kereslet.
    A két formátum fizikai különbsége miatt a hibrid készülékek mindig is jóval drágábbak lesznek.

    2. Itt messze nem csak a Toshiba és a Sony áll szemben egymással. Ott van még rengeteg más cég (nagyobb márkák többsége a Sony mögött), akik egy adott formátumon belül is versenyezni fognak - ha végre valóban beindul a dolog.

    3. Beindulni meg akkor fog, ha lesz kereslet, az meg akkor lesz, ha nem lesz bizonytalanság, ami meg akkor lesz, ha az egyik végérvényesen nyer.
  • item
    #29
    Rendben és ez szerinted mekkora forgalmat generálna a jelenlegi hálózaton ?? Amúgy nekem is olyan van de attól még nembiztos hogy nekikezdenék havi szinten több 25-50GB os anyag letöltésére. Namármost akkor megint oda jutunk hogy a letöltött cumót tárolni kell ha már egyszer megvette az ember nemigaz?? Jó rendben neked nemkell te csak letöltöd meg megnézed és letörlöd, vagy letöltöd megnézed és kiírod egy lemezre hogy ne a hdd-n terpeszkedjen. Na szerintem ekkor már eljut az ember odáig mintha megvenné lemezen.
  • NEXUS6
    #28
    Persze a kiadok meg alakuljanak Terezanyuva es mindenkinek viragszirmot szoro cserkeszfiuk es cserkeszlanyok kisereteben nagy feher limoban a vezerigazgato szemelyesen hozza el ingyen es bermentve a legujabb 1 mrd $ koltsegvetesu Indian a Dzsonsz cimu film rendezoi valtozatat, termeszetesen HD-DVD-n.
  • Cortex
    #27
    Én nem online film nézésről beszéltem.
    Az ember fizet, aztán letölti, megnézi, ha még kell neki el rakja a HDDre és vége.
    Letölti, érted? Letölti...
    Nekem 10Mbites vonalam van(s nem kerül sokba)... Ezen elég gyorsan lejönne, és aztán megnézném.
    De azt te is beláthatod hogy egy Blu-rayt vagy HD DVDt égetni elég hosszadalmas.
  • item
    #26
    Átlagosan egy 1080P-s blu ray film kódolástól függően 16-38Mbit/s es folyamatos streamelést igényel.

    http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=3338

    Nya szóval ennek tükrében kell gondolkodni a netes anyagoknál is ha olyan minőséget szeretnél mint ami a lemezeken található.
  • item
    #25
    Jah és az akadásmentes filmezéshez nem árt ha a kapacitás mindig megmarad, ami gondolj bele mekkora sávot,netet igényel ??? A hálózati terhelésről meg ne is beszéljünk. Most ennél jóval kevesebb a hálózat terhelése és még most is előfurdul hogy igencsak vészesen elérjük a kapacitás limitet. Ez a netes online filmezés még szerintem úgy kb 10 évig nem jön be. És ugye addig erre az időre is kell valami nemigaz ???
  • item
    #24
    Ja csak ahoz radikálisan átkellene alakítani az internetes eléréseket. minden otthonba minimum 50Mbit/s es szinkron netet kellene húzni és ez a minimum. Na ez az ami még egy jó darabig nem lesz. Főleg hogy a sávszélesség külföldre még mindig sokkal lassabb mint a belfüldi vonalak.
  • echo
    #23
    Igen az ms-nek az az érdeke, hogy ne dőljön el a harc, ne legyen egy jól futó új formátum, halljon be mindkettő. Mert, hogy arra játszik, hogy a letöltés felé kellene terelni az embereket. Egyébként az tény, hogy az MS volt az aki akadájozta a kiegyezést a két fél között.
  • Cortex
    #22
    Archiválásra egyik se jó, főleg, ha belegondolunk, hogy 1xesen, max 2xesen lehet égetni. És azért lássuk be, hogy ez 30, 40GBotnál elég hosszú idő...
    Én az Internetes letöltésekeben(film letöltés) látom a jövőt... Az ember fizet, aztán letölti, megnézi, ha még kell neki el rakja a HDDre és vége. Így olcsóbban is tudják majd adni...
  • Cortex
    #21
    Ja igen most már kapsz 5000ert is, de a DVDk mikor is jöttek be? Úgy 9 éve...
    Most, hogy ha nem lesz verseny, akkor megint várhatunk ugyanannyit, hogy lemennyen az ára, ha viszont lenne verseny, akkor ez a folyamat begyorsulna, hamarabb engednének az árakból=>jobb lenne nekünk. Nekem mindegy, hogy Blu-ray vagy HD DVD, csak olcsó legyen;-)
  • Gauge
    #20
    Ebben az esetben nem rétek egyet a verseny előnyeit hangoztatókkal. Szerintem inkább az fog történni, mint a DVD-nél: minél többet adnak el belőle úgy fognak költséghatékonysági mutatók javulni és ezzel páárhuzamosan lehet csökkenteni az árat....
  • saba30
    #19
    Toshiba-nak egy esélye van, megnyitja a szabvány, ingyen adja a licenszet távolkeletnek, Kínának, és megindulhatna a 10e forintos noname lejátszok hada.
    Igaz ebből pénze nem lenne.
    A gond az, hogy archíválásra lassan egyik se jó, 2 TB-os HDD-k korában.
  • OMax
    #18
    Hat, nemmondom hogy rossz a verseny. DE: Az elso DVD lejatszonkat 90ezer forintert vettunk. Es ez volt a legmezeibb valtozatt, meg irott cd-t se jatszott le, nemhogy mp3at. Es las csodat, most vetelytars nelkul mar kapsz 5000ert olyat ami jatsza a flex korongot is. Most vettunk Blu-ray lejatszot, dragabban 120ert kb. Draga a lemez minst az Istennyila, de HD-DVD-s konkurencia nelkul is lemegy 1 par even belul. Na szoval kalap kaka :)) lessz ami lessz tobbet nem kommentalok :P
  • Cortex
    #17
    A Sony mostanában a nevével és pénzével vásárolja fel a piacokat, s nem mindig a termék minőségével...
    Persze lehet, hogy a Blu-ray is jó, sőt biztos vagyok benne, hogy az, de drága, s sztem a felhasználónak a pénz az, ami számít.
  • Cortex
    #16
    Ez nem teljesen egyértelmű, s a Sony se volt nagyon a tárgyalások mellett.
    A Microsoftnak meg mindegy melyik nyer, neki az jobb, ha rivalizálás van
  • Cortex
    #15
    Higgyétek el a verseny jót tesz, mert leviszi az árakat.
    Vagy nektek az is baj ha lemennek az árak?
    Most, hogy Sony ilyen gyorsan győzött, majd magasan tudja tartani az árakat.
    Sony sztem pedig fizetett rendesen...
    Gondolj bele, hogy van egy céged, s több(sokkal több) pénz jön be a HD DVDk eladásából, akkor miért váltanál?
  • mcganyol
    #14
    nem az árverseny segít ebben az esetben! (hanem hogy egyféle dolgot lehet gyártani és azt hajlandó lesz megvenni a nép)
    a cd-nek volt ellenfele? hát a dvd-nek? (igaz dvd-nél volt a "+" és a "-" szabvány, de az elég hamar kiküszöbölődött) és most 1500ft egy üres cd? 1500ft egy üres dvd? nem? nahááááááát.
  • Dzson
    #13
    Te milyen konkrétumokat tudsz a két formátumról?
    Semmilyet? Akkor hd dvd zombi vagy.