Gyurkity Péter

Találgatások az Apple 2008-as újdonságairól

A találgatás talán kissé erős kifejezés, hiszen a Goldman Sachs befektetői csoport ázsiai gyártók és partnercégek információira hivatkozva készítette el jelentését, amelyben az Apple várható újdonságait veszik sorra.

A jelentést az AppleInsider hozta le, amely szintén igyekszik még idejekorán beszámolni a közeljövőben esedékes érdekességekről. Ebben többek között az új iPhone készülékekről, az iPod kínálat alakulásáról, valamint az újragondolt Apple TV-ről számolnak be, amely több ponton is kiegészülne. Ezek a fejlesztések többnyire még a tervezőasztalon léteznek, ám jövőre a boltokba kerülhetnek.

Elsőként az iPhone kapott helyet a listában, hiszen korábban már Steve Jobs és Randall Stephenson, az AT&T vezére is jelezték, hogy 2008-ra várják a 3G-t támogató változatot. A készülék egyelőre a tervezés utolsó fázisában jár és bár egyelőre hivatalos információ nem áll rendelkezésre, nagyon valószínű, hogy jövő év első felében elkészül. Ez csak egy kisebb módosítás lesz még több flashmemóriával, a második (az "igazi") reinkarnáció az év második felében jön - igaz egyesek szerint az új készülékeket már a januárban esedékes konferencián bejelentik majd.



Ami a készülék fogadtatását illeti, ez Európában kissé lanyhább volt a vártnál, nem volt akkora felhajtás, mint a nagy lavor másik oldalán. Ezt elemzők azzal magyarázzák, hogy a piacon már több 3G-es okostelefon jelen van, így nem volt nagy szám a technológiát nélkülöző almás készülék megjelenése. Érdekes, hogy jelenleg az iPod Touch változatokat a vártnál nagyobb számban gyártják. Ez arra utal, hogy a cégnek további tervei vannak az érintőképernyős lejátszókkal, illetve nagy forgalomra számítanak és ezt igyekeznek kielégíteni.

A fő hangsúlyt azonban az Apple TV kapta, amely a friss információk szerint LCD-kijelzőt kap, a cég pedig emellett a teljes Mac-kínálatot is újragondolná. Több forrás is beszámolt arról, hogy készülőben van egy 12 hüvelykes kijelzővel szerelt változat, amely merevlemez helyett flashmemóriára épülne. Ez a jelenleg kapható MacBook Pro készülékekhez képest 50 százalékkal vékonyabb lenne, és 1500 dollár körül debütálna. A nagy ellenség az ár, mivel a flash-re építő laptopok még mindig jóval drágábbak hagyományos társaiknál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • G_ArchAngel #17
    Aki játszani akar és perverz mazoista, vegyen PC-t, különösen Vista-val, aki meg már kicsit komolyabb ember és alkotni, dolgozni szeret, vegyen egy Mac-et - mindkét típusnak megvannak a vevői; sem Steve, sem Bill bácsi nem fog éhen halni:)
  • yard10 #16
    jó nem kell szőrszálat hasogatni b**eg designmérnök:) azt kész f**ér kell még ilyenbe is belekötni

    :) szép estét
  • R0sc0 #15
    csak egyszer probálj ki egy macet pc után.
  • Omega #14
    Az Apple nem tudja/nem szándékozik lejjebb vinni az árakat, mert kisseb az eladott mennyiség.
  • The Termentor #13
    Ti mennyire szánalmasan ostobák vagytok...
  • Su0my #12
    hmm formatervező mérnökről csak én hallottam?? xD ennyit az okoskodásodról.. és ilyenért képes vagy kommentet írni...
  • Su0my #11
    te se használtál még sok apple terméket:) + sárga irigység :P
  • Gerygrey #10
    Mi a búbánatnak az apple TV-re LCD kijelző? TV-re van kötve, és az a kijelzője, nem? Inkább tegyenek bele DivX, x264 és full HD támogatást, lehessen iTunes nélkül is használni, és akkor még én is elgondolkozom rajta hogy vegyek egyet.

    Az iPhone iránti lanyha érdeklődést pedig nem csak a 3G hiánya okozza, hanem hogy errefelé a fogyasztók valamivel tudatosabbak, nem csak trendiségre hajtanak hanem funkcionalitásra, és az ár/érték arányt figyelik. És sima telefonnak az iPhone kicsit drága, drága telefonnak pedig keveset tud, úgyhogy sem a hagyományos, sem a nagytudású készülékek rajongóinak nem kell.
  • Sanyix #9
    Én találgatok: szokásos semmi lesz az újdonság, valami közepes, vagy rossz minőségű dzsunka eszközt beraknak egy dizájnos dobozba, ráraknak egy almácskát, és 4x-es áron eladják az álomfogyasztóknak.
  • Yv@n #8
    "szerintem az apple mérnökeinek talán több fogalma van a designről mint neked"
    Az jó, csak ha a mérnök dizájnol az már rég rossz. az a dizájne feladata :)