Berta Sándor

IPTV versenyt hirdet a Deutsche Telekom

Az internetes televízió szolgáltatások iránt közel sincs akkora kereslet, mint ahogyan azt a szakemberek korábban remélték, így a cégek kénytelenek új ötletekkel előrukkolni.

A vállalatok között van a Deutsche Telekom (DT) is, amely jövő februárban egy ötletversenyt indít az IPTV-megoldások számára. "A tervek szerint a legjobb elképzeléseket bemutató szakembereket, csoportokat vagy cégeket összesen egymillió euróval fogjuk jutalmazni. Elsősorban teljesen új, például interaktív szolgáltatásokra várunk ötleteket, amelyekkel kibővíthetők a jelenlegi IPTV-megoldások. Csomagjainkkal már jelenleg is a az internetes televíziózás egyik fő támogatója vagyunk, azonban ez még csak a kezdet. A szoftverfejlesztőknek most lehetőségük nyílik arra, hogy az elképzeléseiket közvetlenül a Deutsche Telekom IPTV-platformján próbálják ki és valósítsák meg" - jelentette be René Obermann, a konszern vezetője.


René Obermann a német nemzeti IT-csúcson (balról a második)

A beérkező anyagok közül a legjobb tizet választják majd ki, és ezek mindegyikét a programozók meg is valósíthatják. A szakemberek ezután kiválasztják a legjobb három szoftvert, amelyek után felkerülnek a DT rendszerébe.

Az ehhez hasonló programok mindenképpen jót tesznek az internetes televíziózás népszerűsítésnek és a frissítés rá is fér erre a piacra: a Canalys piackutató cég felmérése szerint tavaly csak 4 millió háztartásban néztek IPTV-n műsort. Ez a szám azonban a következő három évben jelentősen nőhet, 2010-re pedig világviszonylatban elérheti a 40 millió háztartást. A Deutsche Telekom a mostani program előtt, még az idei év végéig legalább 100 000 háztartásban akarja értékesíteni internetes televízió csomagjait és az IPTV népszerűsítése továbbra is az egyik legfontosabb eleme René Obermann piaci stratégiájának. Mivel a cég megszerezte a Bundesliga online közvetítéseinek sugárzási jogát, ezért várhatóan nem lesz nehéz dolga.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Normal #4
    3 részre osztanám a célcsoportot:

    Informatikában járatlanok - nekik túl bonyolult, ki kéne találni számukra pár alapprogramot ami, mint egy EQ alapbeállításai típus szerint rakja a filmeket. Romantikus, scifi, só, szappan, kaland, satöbbi - és lenne a mostani, szabadon választható beállítási lehetőség is, amikor belejönnek.

    Infós gazdagok - őket érdekelheti ilyen formában is, szerintem ők már használják is.

    Szegény kompjúteresek - nekünk meg már megvan ez a szolgáltatás, mielőtt kitalálták volna. :P
  • aDannyBoy #3
    úgy látszik nem csak nálunk döcög a thome szekér
  • Frayer #2
    Dolgozok ,hogy ne jelentsen problémát a sávszélesség.
    De engem szerintem úgy sem fognak jutalmazni egy fillérrel sem, még akkor sem ha egy komplett megoldás csomagot sikerülne létrehozni.
  • roliika #1
    Nem az iptv a baj itt. Hanem az ár, és hogy bárhol nem elérhető, mert a sávszélhez komoly technika kell.