Berta Sándor

Koncertvideók a Sony BMG-től

Tegnap óta érhető el az az új weboldal, ahol a kiadóval szerződésben álló zenészek koncertjeinek felvételeit lehet megvásárolni. A portál stílusosan a Concert Online nevet viseli.

A kínálatban a Sony BMG-nél dolgozó előadók jelenlegi összes, koncerten rögzített felvétele megtalálható. A felhasználóknak regisztrálniuk kell magukat és utána kedvükre böngészhetnek a kínálatban. Lehetőség van a katalógusban való keresésre, kommentárok írására és a tetsző anyagok másoknak való ajánlására is. A portálon a filmek DivX és MPEG4 (H.264) formátumúak, a hangsávokat pedig MP3, Free Lossless Audio Codec (FLAC) vagy Windows Media Video (WMV) formátumban rögzítik. A digitális másolásvédelemmel ellátott anyagokat a Concert Online külön jelöli.

A megrendelést követően - ami után a PayPal és más rendszerek igénybe vételével lehetőség van az online fizetésre is - a vevő e-mail címére elküldik a videó linkjét, amelyet azonnal le is tölthet. Az egyes videók letöltéséért 1,99 és 19,99 euró közötti összeget kell fizetni, az átlagár 10 és 15 euró között mozog. A felhasználók néhány eurós felárért számos felvételt akár kétrétegű DVD lemezen is megrendelhetnek, ez esetben a szállítás 2-3 munkanap. A felvételek lejátszása előtt a felhasználónak a szoftverben felbukkanó ablakban meg kell adnia a regisztrációs adatait. Miután ez megtörtént, a zenei videókat tetszőleges alkalommal meg lehet tekinteni.


A Concert Onlineról szeptember óta tölthetnek le zenei videókat az érdeklődők. A honlapon nem csak a nagy zenei kiadók, de a saját stábja által készített filmek is megvásárolhatók. A kínálatban megtalálhatók többek között Beyoncé (2003-as Webmley stadionbeli), DJ Bobo és Tina Turner, Alice Cooper, a Pixies és Marilyn Manson koncertjeinek felvételei. A legújabb videók között szerepel a Switchfoot 2004-es Somában (San Diego) adott, a Lamb of God szintén 2004-es Trocaderóban készült koncertfilmje, valamint az Incubus által 2002-ben a New York-i Sony stúdiókban felvett anyag is.

Hasonló Transmissions nevű szolgáltatást indított néhány nappal ezelőtt a MySpace, amelynek alapötlete némileg hasonlít az MTV zenecsatorna Unplugged című akusztikus koncertsorozatának koncepciójára. Az adó élőben közvetíti a meghívott sztárok újrahangszerelt számokból álló koncertjét. A sikeresebb előadásokat többször megismétlik, később aztán a felvételeket megjelentetik CD- és DVD-formátumban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • doncarlos #1
    Hááát igen. Elég nehéz szrezni zenei DVD-ket (főleg az illegális letöltések tükrében). Az eredeti zenei DVD-k ára meg a csillagos égben van, de legalább nem készül belőlük extra változatok extra változata, mint a filmeknél. Én szvsz tuti fogom használni az oldalt, ha kedvező(bb) árakon fog működni.