SG.hu

LCD- és napelemgyárat épít a Sharp

A Sharp elhelyezte a 21. század gyártókomplexumának alapkövét. Az új ipari komplexumban a legmodernebb LCD, napelem és az ezeket támogató iparágak kombinációja valósul meg.

2007. december 1-jén a Sharp ünnepélyes keretek között helyezte el az Oszakában, Sakai városában épülő gyárának alapkövét, melyet "a 21. század gyártókomplexumának" nevezett el. A cég tervei szerint ezt a területet egy nagyobb ipari zónává alakítja. A szabadalmaztatott vékonyfilmes technológiájának horizontális betelepítése, a legmodernebb LCD-panel- és napelemüzeme mellett, a Sharp lehetőséget biztosít a releváns infrastrukturális, anyag- és berendezésgyártóknak, hogy üzemeiket a komplexumban építhessék fel.

Ez elősegíti a Kameyama gyárban létrehozott vertikálisan integrált üzleti model működését, megmutatkozik a beszállítói lánc működésében, és egy vertikálisan integrált modelt eredményez, amely túllépi a vállalat határait. A modell azt is lehetővé teszi, hogy a társaság mérnökei szorosan együttműködhessenek a vezető anyag- és berendezésgyártó vállalatoknál dolgozó kollegáikkal, így segítve elő új technológiai újítások létrejöttét a tudás, szakértelem és tapasztalatcserén keresztül.

Az LCD-panel-gyár várhatóan 2010 márciusában kezdi meg működését, és az első létesítmény lesz, amely 10. generációs, a világ legnagyobb üveg szubsztrátumát (2850×3050 mm) fogja használni. A napelem gyár is várhatóan 2010 márciusában kezdi meg működését. A tervek szerint a vékonyfilmes napelemek évi termelési volumene el fogja érni az 1000 MW-ot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!