Napi Online

Újabb monitorgyártók Szlovákiában

A Chi Mei mellett lapértesülések szerint az ugyancsak tajvani AU Optronics is komolyan fontolgatja, hogy monitorgyárat épít Szlovákiában.

Ha mindkét cég Szlovákiát választja, akkor az ország már nemcsak autógyártó hatalommá, hanem monitorgyártó óriássá is válik. Jelenleg a dél-koreai Samsung állít elő LCD-monitorokat Galántán, emellett Nagyszombat mellett most építi újabb telephelyét, ahol havi egymillió monitorral számolnak. Ugyancsak monitorokat gyárt a Sony Nyitrán, a Panasonic pedig a kelet-szlovákiai Korompán monitoralkatrészeket állít elő.

A Sario állami beruházástámogató ügynökség közölte: a két cég eddig Szenc, Nagyszombat, Besztercebánya, Kassa és Eperjes térségét kereste fel. A Hospodárské Noviny azonban hozzáteszi, hogy a potenciális befektetők a lengyel és a magyar beruházás lehetőségét is vizsgálják.

A Sario szóvivője szerint Kelet-Szlovákia számít favoritnak, ahol a legtöbb, még nem lekötött munkaerő található, rendelkezésre áll a kassai repülőtér és közel van az orosz piac. A Chi Mei 200 millió eurót szán a beruházására, az AUOptronics nem közölt összeget. Az utóbbi egyébként idén a világ egyik legnagyobb LCD-panel-gyártójává nőtte ki magát, 2007 első kilenc hónapjában 57,6 millió darabot gyártott, míg az LG.Philips 57,7 milliót, a Samsung 55,7 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!