SG.hu

Egészségesen növekszik a Sharp

A Sharp ma bejelentette a 2007. szeptember 30-án befejeződött 6 hónapos periódusra vonatkozó pénzügyi eredményeit.

Az elmúlt évközi időszakban a japán gazdaság mérsékelt fellendülése volt tapasztalható, melyet a magánszektor támogatott. A tengerentúlon az USA gazdasága lassuló trendet mutatott, alapvetően a jelzálogpiaci válság miatt, amely zűrzavart okozott a nemzetközi pénzügyi és tőkepiacokon. Ennek eredményeképpen, valamint a felszőkő nyersolaj áraknak köszönhetően a világgazdaság növekvő bizonytalansága volt tapasztalható. Ilyen körülmények között a Sharp határozott kezdeményezéseket tett egyedülálló termékeinek bevezetésével, és szabadalmaztatott termékeinek fejlesztésével, melyek ezen termékek előállítását támogatják.

A cég tovább bővítette LCD televízióinak értékesítését. Bővült a nagyképernyős modellek sorozata, melyek az olyan legmodernebb technológiákat hasznosítják, mint a kétszer gyorsabb 120-Hz képfrissítési frekvencia konvertálás LCD technológia. Gyártási oldalról a Sharp felállította az LCD moduloktól a TV-kig terjedő integrált gyártási rendszerét Mexikóban és Lengyelországban. A cég olyan további egyedülálló termékeket is piacra dobott, mint a One-Seg kompatibilis mobiltelefonok és a Sharp szabadalmaztatott eszközökkel felszerelt vezeték nélküli PDA-k.

A nagyképernyős LCD TV panelek iránti növekvő keresletre reagálva a cég kialakította harmadik gyártósorát a Kameyama-i 2. számú gyárában, és növelte a gyártókapacitást. A kis- és közepes méretű LCD-k területén a cég növelte a mobil eszközökbe szánt System LCD-k értékesítését. A többi eszközök tekintetében a Sharp aktívan támogatta a technológiai innovációt és költségcsökkentést.

Ennek köszönhetően az évközi jegyzett hazai nettó értékesítés összege 784.2 milliárd yen volt, ami 10.3%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. A tengerentúli nettó értékesítés összege 856.6 milliárd yen volt, ami 13.5%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. A teljes nettó értékesítés összege 1,640.8 milliárd yen volt, ami 12%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest.

A működési bevétel 79.0 milliárd yen volt, ami 12.3%-os csökkenést jelent, a nettó bevétel pedig 43.3 milliárd yen, ami 6.9%-os csökkenést jelent. A profitot olyan tényezők is befolyásolják, mint a Társasági Adótörvény módosításából fakadó értékcsökkenés és amortizáció növekedése, a tengerentúli LCD TV gyártás beindításából következő megnövekedett költségek, és a napelemgyártás profitjának csökkenése, melyet a nyersanyagok hiánya és felszökő áruk okozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!