SG.hu

Cisco díj az új technológiai ötletekért

A Cisco bejelentette a Cisco I-Prize innovációs verseny elindítását. A pályázat célja, hogy a világ különböző pontjain élő szakembereknek lehetőséget nyújtson arra, hogy ötleteikkel bekapcsolódhassanak a Cisco-nál folyó fejlesztési munkába, a jövő hálózati technológiáinak megalkotásába.

Az internetnek köszönhetően egyre jobban elterjedő távegyüttműködési megoldások új lehetőségeket teremtenek az innovatív emberek számára, hogy megtalálják az őket támogató vállalatokat, vagy saját, életképes vállalkozást indítsanak. A nemzetközi pályázat nyitva áll minden vállalkozó és feltaláló előtt, a győztes csapat tagjai pedig részt vehetnek egy, az új technológiára épülő részleg létrehozásában. Az ötlet értékétől függően a Cisco három év alatt kész akár 10 millió dollárt fordítani az új részleg finanszírozására.

"Az együttműködésen alapuló technológiák és az internet átalakítják a munka világát. A földrajzi távolságok eltűnésével új utak nyílnak meg, amelyeken az ötletek, az innováció szabadon áramolhat" - mondta Marthin deBeer, a Cisco alelnöke, és az Emerging Technologies csoport vezetője.

A benevezett ötleteket ugyanazokkal a módszerekkel értékelik ki, amelyekkel a vállalat új technológiai csoportjában (Emerging Technologies Group) mérik fel a munkatársaktól érkező ötletekben rejlő lehetőségeket. Ez a csoport fejlesztette ki a Cisco olyan újdonságait, mint a Cisco TelePresence vagy a Cisco Digital Media System. A bírák mind a technológiai újításokat, mind pedig az ötlet mögött rejlő üzleti lehetőségeket figyelembe veszik. A pályázatokkal szemben támasztott követelmény, hogy az IP hálózatokra épüljenek, és a belőlük származó várható bevétel 5-7 éves távon elérje az egymilliárd dollárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • R22 #1
    The future is just begining