SG.hu

A világ egyik legnagyobb wi-fi hálózatát hozta létre a Cisco

A barcelonai Mobilkongresszuson 240 ezer négyzetméteren közel 81 ezer eszköz kapcsolódott az ingyenes hálózathoz. A Cisco a Fira de Barcelonával és a Mobil Világkongresszust is szervező GSMA-val, valamint az AT&T és az Accuris Networks cégekkel együttműködve biztosította a világ egyik legnagyobb szélessávú Wi-Fi hálózatát. A Cisco közleménye szerint a világ egyik legnagyobb vezeték nélküli internetes hálózatát hozták létre a barcelonai Mobil World Congressen. A hálózat az esemény négy napja alatt közel 81 ezer eszközt szolgált ki, amelyek együttesen több, mint 19 terabájtnyi adatforgalmat generáltak elsősorban munkahelyi levelezés, böngészés és közösségi oldalak használata közben.

Az esemény 240 ezer négyzetméteres területén több mint 80 ezer résztvevő használta ingyenesen a Wi-Fi hálózatot, amely négy nap alatt 19 terabájtnyi adatforgalmat kezelt. Ez az adatmennyiség 300 százalékos növekedést jelent az előző év adatforgalmához képest. A résztvevők a nagysebességű, ingyenes Wi-Fi hozzáférést leginkább napi munkájuk elvégzéséhez és a közösségi oldalak eléréséhez használták. Az adatforgalom 33 százalékát a biztonságos üzleti hozzáférések, például a vállalati levelezés tették ki, amelyet az internetes böngészés, a Skype, a Google szolgáltatásai és a Facebook követtek.

Az esemény alatt 80.880 internetezésre alkalmas eszköz kapcsolódott a hálózatra, kétszer annyi, mint a 2013-as MWC során. A hálózat legnagyobb sebessége elérte a másodpercenkénti 1,2 gigabájtot. Az 5 gigahertzes (GHz) kapcsolatok aránya 58% volt, míg a 2,4 GHz-es kapcsolatok 42%-ot tettek ki, ami az 5 GHz-es eszközök terjedését mutatja. 2014. február 24-én a Mobil Világkongresszus egyik csatlakozási pontján keresztül 280 gigabájtnyi adatot töltöttek fel és továbbítottak. Ugyanezen a napon délelőtt 10 órakor a kapcsolatok száma átlépte az összes tavalyi hálózati kapcsolat számát, végül 22 126 egyidejű kapcsolat jelentette a csúcspontot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #1
    itthon pedig a fantasztikus cickó modemrouterrel a legkisebb wifit sikerült létrehoznom, mert olyan gyenge fos a wifije, hogy egy emeletet alig visz át, ha még van egy 10 centis fal is a kettőközött akkor már át se viszi.
    Arról nem is beszélve hogy bugos, instabil, és belassul egy kis torrenttől, sőt, nagyobb udp forgalomtól le is fagy.