SG.hu

2 millióan rendelkeznek Cisco iparági minősítésekkel

A világ hálózati szakembereinek 1%-a, köztük mintegy 70 magyar szakértő érte el a hálózati iparág legmagasabb szintű minősítését, a CCIE fokozatot.

A "Minden a hálón" (Internet of Everything, IoE) világában a hálózati szakértelem egyre fontosabb szerepet kap, és folyamatosan növekszik az igény a hálózati szakemberek iránt. A CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert), mint legmagasabb szintű hálózati iparági minősítés fennállásának huszadik évfordulója alkalmából a Cisco kutatásban mérte fel a piaci igényeket és a képesítés piaci értékét. "A "Minden a hálón" korszakot az internetre kapcsolódó használati tárgyak, a fokozott mobilitás, a terjedő felhőalapú számítástechnika és a nagy adattömegek jelenléte jellemzi. Mindez biztonságos és hibatűrő hálózatokra támaszkodik, amelyek alkalmasak szolgáltatások biztosítására is. A Cisco ehhez a szükséges készségekkel és tapasztalattal rendelkező, képzett szakemberek felkészítésével járul hozzá. Magyarországon csak a Cisco-partnerek közel 1200 Cisco minősítéssel rendelkező szakembert foglalkoztatnak, de további sok száz hálózati minősítéssel rendelkező szakértő dolgozik az iparágban. A CCIE közösség itthon összesen mintegy 70 tagot számlál" - mondta Tázló József, a Cisco Magyarország műszaki igazgatója.

A felmérésben részt vevő IT vezetők hetvennyolc százaléka nyilatkozott úgy, hogy a Cisco minősítéssel rendelkező alkalmazottak betanulása húsz százalékkal gyorsabb. A munkavégzés hatékonysága: a válaszadók szerint a Cisco minősítéssel rendelkező munkatársaik problémamegoldó képessége mintegy 40%-kal haladja meg munkavállalóik átlagát. Ugyancsak sikeresebbnek ítélték a Cisco minősítéssel rendelkező munkatársakat az informatikai projektek gyors és eredményes lezárását tekintve. A válaszadók több mint fele szerint az ügyfelek elégedettsége legalább 30 százalékkal magasabb a Cisco minősítéssel rendelkező alkalmazottak munkájának köszönhetően. A felmérésben részt vevő válaszadók szerint a Cisco minősítéssel rendelkező munkatársak munkájának köszönhetően a hálózati leállások időtartama átlagosan akár 37 százalékkal, míg a hálózat fenntartási költségei mintegy 30 százalékkal csökkenthetők.

A Cisco 1993-ban vezette be a CCIE minősítést, hogy segítse a hálózati szakma és szakemberek folyamatos fejlődését. A cég közleménye szerint a világ hálózati szakembereinek kevesebb mint egy százaléka rendelkezik CCIE-képesítéssel, amelynek megszerzéséhez szigorú írásbeli vizsgán, és nyolcórás gyakorlati labormunkán kell bizonyítani a jelölteknek. A Cisco jelenleg több mint 45 féle minősítést kínál, amelyek a hálózati informatika minden területére kiterjednek, azi útválasztástól és kapcsolástól a kommunikáción át a biztonságig és az adatközpontokig. A Cisco Learning Network létrehozásával a Cisco interaktív tanulási és mentorálási lehetőségeket biztosít a szakemberek és az informatikai karrier iránt érdeklődők számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!