SG.hu

Vállalati kereső a Microsofttól

A kaliforniai San Jose-ban megrendezett Enterprise Search Summit West elnevezésű rendezvényen a Microsoft bejelentette három tagból álló vállalati keresési termékcsaládját.

A cég közleménye szerint a három vállalati keresőből álló Enterprise Search terméksorozatot úgy fejlesztették, hogy igazodjon a felhasználók igényeihez, de képes legyen a vállalattal együtt növekedni. A Microsoft vállalati kereső termékcsaládjának legkiemelkedőbb tagjában, az Office SharePoint Server 2007-ben a keresés az üzleti hatékonyság és az infrastruktúra integrált része, amely portálokba, együttműködési és üzleti tartalomkezelési megoldásokba, valamint üzleti intelligencia technológiákba is integrálódni képes.

A spektrum ellenkező oldalán áll az ingyenesen letölthető Microsoft Search Server 2008 Express. Az infomunkások hetente átlagosan 9,5 órát töltenek keresésekkel, amelyek nem hoznak megfelelő eredményt. Ez minden évben dollármilliókban mérhető veszteséget jelent. A Microsoftnak meggyőződése, hogy vannak olyan vállalati kereső tulajdonságok, amelyeket minden vállalkozásnak használnia kell. A Search Server Express nem rendelkezik előre meghatározott dokumentum-limittel, így követni tudja a cégek növekvő igényeit. A felhasználók számára a Search Server Express nagyobb biztonságot és egyszerű hozzáférést szavatol releváns keresési találatokhoz, egy már ismerős webkeresőhöz hasonló felületen.

A sorozat harmadik tagja, a Microsoft Search Server 2008 a Microsoft mennyiségi licenc programjában érhető el. A Search Server Express-ben megtalálható alapjellemzőkön kívül a Search Server jobb listázási képességekkel rendelkezik, és rugalmasabban telepíthető, például az alacsony költségű többszerveres installációnak köszönhetően. Mindkét termék a nagyvállalatok ágazati keresési igényeit és a kis- és középvállalatok kezdeti keresési stratégiáját hivatott kiszolgálni.

Kutatások is kimutatták, hogy a keresésre elvesztegetett idő pénz, amelyet azok a cégek fizetnek meg, amelyek nem fordítanak elég figyelmet a hatékony keresésre. Sue Feldman, az IDC keresésért és digitális piactér technológiákért felelős alelnöke szerint "a Search Server Express-hez hasonló termékekkel az ár többé nem tényező a cégek számára, amelyek eddig azt gondolták, hogy egy megoldás túl összetett vagy drága."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!