Napi Online

A Microsoft betörne a digitális kamerák piacára

A Microsoft bejelentése szerint idén mintegy 75 millió dollárt költ a Windows Embedded operációs rendszer fejlesztésére.

A hordozható eszközöket vezérlő operációs rendszerének fejlesztésére elkülönített tavalyi évi ráfordítását egyharmadával megemelte az idén a Microsoft. A Java, a Symbian OS, a Palm OS és a Linux-alapú operációs rendszerekkel versenyző Windows Embedded fejlesztésével a Microsoft elérhetné, hogy jelentős képviseletre tegyen szert a digitális kamerák, a televíziók és az autórádiók piacán is.

A szoftveróriás szerdai bejelentése szerint kísérleti jelleggel piacra dobta Japánban a Windows Embedded CE 6.0 PDA-ra tervezett operációs rendszert, amelynek elsődleges célja a digitális fotók kezelésének egyszerűsítése. Az új Windows Embedded lehetővé teszi a felhasználók számára a PDÁ-kon keresztüli web-szolgáltatások elérését, a IP-telefon használatát, valamint az internetes böngészők kezelését is.

A Microsoft a Windows Embedded üzleti megrendeléseinek 25 százalékos növekedésére számít 2010-ig, míg a fogyasztói megrendelések növekedését 50 százalékosra becsülik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!