SG.hu

Késik a hazai digitális átállás

A Nemzeti Hírközlési Hatóságnak nem áll módjában az előírt határidőben kiírni az öt digitális televízió és egy digitális rádió műsorszóró-hálózat üzemeltetési jogosultságára vonatkozó pályázatokat, mivel az illetékes parlamenti bizottságtól nem kapta meg a meghirdetéshez szükséges jóváhagyást.

A műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló törvény (Dtv.) szerint az NHH-nak 2007. október 31-éig kell kiírnia a pályázatokat. A pályáztatási eljárást a Dtv. szerint az Országgyűlés által létrehozott eseti bizottság felügyeli. Az NHH és az eseti bizottság a Dtv-ben meghatározott szabályoknak és határidőknek megfelelően szorosan együttműködött és ezt követően is együttműködik a pályázati kiírási dokumentációk elkészítése során. Az NHH a szeptemberben lefolytatott nyilvános konzultáció során beérkezett észrevételek alapján október elején véglegesítette a pályázati kiírási dokumentációkat, azonban azok meghirdetéséhez a bizottság egyelőre nem járult hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • daga #9
    Jah, olyan a kormany amilyen a nep ha birka akkor ... Lenyeg, amit megint nem veszunk eszre: Hulyites! Miert jo az ha az atlagpolgar nem hisz a demokraciaban es nem megy el szavazni... mert akkor megint ok maradnak a jo regota+ujdonansult bentlakasos bevandorlo csaladok, tokesek kiskiralyok... Mindenkinek tanacsolom menjel el szavazni es barkire is szavazzon lenyeg szavazzon a legjobb lenne ha 10 millioan elmennenk. Ha sok kis part van nem baj. Annal nagyobb a huzoero. Sok kis viszaly. Ami a lenyeg. Egybol ravilagitanak egymas cuccaira... Ha ket nagypart van az a legrosszabb. Szoval akarmilyen szavazas van magyarazzatok el ha nem megy el az legrosszabbb amit a demokraciaval tehet vki, csak fentartja a jogilag bebiztositott kiskiralyok hatalmat(korlatlan) !

    Miert lesz digitalis az adas ? Hogy szemely szerint ellenorizni lehessen valojaban fizetsz-e zsetont...pl ergo kozoskodok szopnak! (nehogy aszt higgyetek hogy az adasert... lo*** :)
  • dez #8
    Meg ugye a hihetetlen naivitás, hogy az ellenzék egggészen máááás.
    Sikerült annyire behülyíteni rengeteg embert, hogy most már mindenre gondolkodás nélkül csak az öklét rázza. Így lesz nagy és okos egy nemzet, gratula.
    Tudod, az ilyen bizottságok vegyes összetételűek.
  • OliApa #7
    “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”
  • gregor #6
    A Magyar lakosság nagy része,nem tudná megfizetni a drága set top boxokat,amivel ugyebár a digitális adások foghatok lennének akár egy szoba anntenával!A lakosság jo nagy része 3 földi csatornát tudd nézni (M1,tv2,RTL KLUB),Szerintem emiatt késik a digitális átállás.Hisz most 3 csatornát ingyen foghat!
  • Arnoux #5
    Ja, hogy rohadnának meg
  • Chriss745 #4
    Szerintem is undorító. Mi magyarok vagyunk a hülyék, hogy megválasszuk őket. Beletörődünk abba, hogy ez a sorsunk. Ehelyett fel kéne menni, és tényleg tenni valamit, ez a kocsigyújtogatás nem jó módszer. Amíg nem lesz nemzeti összefogás ezellen a söpredék ellen, nem fog változni itt semmi. Kihasználják a népet, mert megtehetik, csak azt lehet elnyomni, aki hagyja magát. Addig is "el lehet menni", ahogy Gyurcsány apánk is megmondta.
  • donceleger #3
    Hát igen, annyira tudtam. Mihaszna barmok ülnek csak ott, semmi mást nem tudnak csinálni, csak a lóvét zsebre rakni! Undorító.
  • Kami #2
    Persze ha a fizetésükről kellene döntést hozni, akkor azt rekordgyorsasággal meghoznák!
  • norti #1
    Így lesz nálunk HDTV adás sohanapján.