MTI

A DK szerint ilyen formában nincs szükség az NMHH-ra

A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságra (NMHH) nincs szükség jelenlegi formájában, a szervezetre fordított költségvetési összeget inkább más célra, például a gyermekszegénység felszámolására kellene költeni - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Oláh Lajos független képviselő.

A Demokratikus Koalíció politikusa arra reagált, hogy a parlament hétfőn tart általános vitát az NMHH 2014. évi egységes költségvetésének végrehajtásáról, illetve a 2016. évi egységes költségvetéséről. A politikus úgy fogalmazott: az NMHH-nak a 2014-es választások idején nem tűnt fel, hogy a "közmédiában merre lejt a pálya", a menekültválság idején nem tűnik fel, hogy a közmédiából "nagyrészt kimaradnak" az Orbán Viktort és a Fideszt negatívan érintő nemzetközi megnyilvánulások és "nem nagyon foglalkozik érdemben azzal", hogy a közmédiában azt mondták, gyerekes menekültekről ne szülessen kép.

A hatóság ezt mindezt nagyjából napi százmillió forintból teszi - hangsúlyozta Oláh Lajos. A képviselő arra is kitért, hogy az NMHH-nak az sem tűnik fel, hogy "többször előfordul, hogy több párt esetén, a DK esetében is, hogy az MTI-hírek valahogy adott ügyekről nem jelennek meg". A politikus egyúttal "elavult és ósdi dolognak" nevezte, hogy az NMHH a közmédiában csak darabszámra vizsgálja, hány hír jelenik meg a kormányról és hány az ellenzékről. Hangsúlyozta, azt is vizsgálni kellene, hogy ezek a hírek pozitív vagy negatív kontextusban jelennek-e meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!