SG.hu

8,3 milliárd dollárért felvásárolták az Avayát

Az Avaya, a Silver Lake és a TPG Capital bejelentették, hogy a Silver Lake és a TPG Capital egy hozzávetőleg 8.3 milliárd dolláros tranzakció keretében felvásárolta az Avaya-t.

Az Avaya világszerte több mint egymillió vállalkozás számára tervez, épít és vezérel kommunikációs hálózatokat. A nagyvállalatoktól a kisvállalkozásokig terjedő ügyfélkörével az Avaya az IP-alapú rendszerek, kommunikációs szoftveralkalmazások, és szolgáltatások terén világviszonylatban vezető termékszállítónak számít. "A mai nappal izgalmas, új korszak kezdődik az Avaya számára" - mondta Lou D'Ambrosio, az Avaya elnök-vezérigazgatója. "A Silver Lake-kel és a TPG-vel együttműködő magánvállalatként most egyedülálló lehetőséget látunk arra, hogy meggyorsítsuk stratégiánk végrehajtását, erősítsük piaci jelenlétünket, és az eddiginél több innovációval, jobban koncentráljunk vevőink kiszolgálására.

Az egyesülésről szóló szerződés szerint az Avaya részvényesek részvényeként készpénzben 17,5 dollárra jogosultak kamatok és adózás előtt. Mindez minden rendes részvényre vonatkozik, amellyel a részvényesek közvetlenül a fúzió hatálybalépése előtt rendelkeztek. Az Avaya rendes részvényeinek kereskedelme 2007. október 26-án megszűnt a New York-i tőzsdén, ezt követően a kereskedés kezdetekor pedig törölték a részvényeket a tőzsdéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!