SG.hu, MTI

Indul a Skype mobiltelefon-szolgáltatása

Az eBay részlege, a Skype és a "3" nevű brit mobilszolgáltató csoport internetes Skype telefonhívások lebonyolítására alkalmas mobilkészüléket bocsát a Skype felhasználóinak rendelkezésére.

A Skype és a "3" hétfői közlése szerint az új "3 Skypephone" ingyenes azonnali Skype üzenetek továbbítására is alkalmas. A cégek több százezer telefon eladására számítanak világszerte már ez év végéig. A november 2-től elérhető telefon ára az Egyesült Királyságban 49,99 font lesz, de a "3" csoport előfizetőinek ingyen adják. Nagy-Britannia mellett Ausztráliában, Dániában, Olaszországban és Hongkongban is használhatók lesznek a skype-os mobilok. A megkötöttség mindössze annyi, hogy az előrefizetéses rendszerben működő skype-olásért legkevesebb havi 10 fonttal (3600 forint) fel kell tölteni a kártyáját annak, aki élni akar a lehetőséggel.

Frank Sixt, a "3" csoport pénzügyi igazgatója szerint az új mobiltelefonon külön Skype gomb található, amellett, hogy a készüléken a szokásos hívások is lebonyolíthatók. A Skype telefonhívások ingyenesek, és az újdonság abban rejlik, hogy a készülék segítségével nemcsak a számítógéphez kötve, hanem útközben is elérhetők világszerte a Skype-partnerek. E lehetőség révén a Skype jelentős mértékben szeretné növelni felhasználói számát, amely jelenleg 246 millió, mondta Michael van Swaaij, a Skype vezetője.


A telefon 3G hálózaton át kommunikál, kamerája 2 megapixeles, van benne mp3 lejátszó, mobil tévé és természetesen internetképes. 262 ezer színű kijelzőjének felbontása 176 × 220 pixel, képátlója 2 col. 16 MB belső memóriát kapott, mely microSD kártyával 1 GB-ig bővíthető. Mérete 100 × 44 × 13 mm, tömege 86 gramm.

A Skype azzal indított el forradalmat a telefóniában, hogy néhány évvel ezelőtt lehetővé tette az interneten keresztüli ingyenes telefonálást. Az alapszolgáltatást saját ügyfelei vehetik igénybe, ha számítógépüket használják telefonként, a cég a plusz szolgáltatásokból - például a telefonról is működő skype-olásból - él. A Skype-ot az eBay 2005-ben vásárolta meg 4,3 milliárd dollárért. Az árverési cégnagy jövőt látott a világháló-alapú telefonálásban, de reményei eddig nemigen váltak be, amit e hónap elején 1,2 milliárd dolláros értékleírással nyugtázott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • onekronos #9
    Sziasztok a UK-ban elek es nemreg vettem egy ilyen telot! Minden elismeresem... remekul sikerult ez a kis telefon es valoban 49,99font-ert meg is kapom es ingyenes a Skype! annyi van hogy tolcsd fel havonta 10 fontal es ugy ad 1honapos skype hasznalatot! Persze a 10 fontot akar rogton el is beszelheted hagyomanyos uton az mar nem szamit... Ha barkinek kerdese lenne a telo kapcsan irjon!
  • Wilddog #8
    Lehetne WiFi-s, azonnal venném.
  • Epikurosz #7
    És itt látható a teló, de Magyarországra még nem jutott el.
  • Epikurosz #6
    http://negozio.tre.it/scheda_prodotto.php?reset=no&p=381
    24 euró a havi díj.
  • Epikurosz #5
    A Skype nem hallgatott rám.
    Ki hülye havi akár 3000 forintot is fizetni, ha ad-hoc hálózatba szervezettt mobilokkal - a torrentezéshez hasonlóan - ingyen leehtne beszélgetni az egész világon?
  • Cat #4
    Szerintem korántsem biztos hogy téved a cikk. Az is lehet, hogy a cég 50 fontért adja az angoloknak, és 102 euróért a dánoknak és az olaszoknak. Nem kell átváltani semmit sehova.
  • adamboro #3
    "Nagy-Britanniában a telefon 49,99 fontba (102,60 euróba) kerül"

    Egy kicsit pontatlan az átváltás, 49,99³=17996Ft és 102,6€=25650Ft (fontnál 360-nal, eurónál meg 250-nel számolva)
  • egyember1 #2
    bennem az merult fel, hogy ez a szolgaltatas nem veheto igenybe masfajta "skype képes" telefonnal? van annak valami akadalya? havi tiz font nem sok, most is kb. annyit fizetek a mobilszolg.nak, s ha ingye tudnek rajta textet kuldeni az nagyon jo lenne!
    hm...
  • gpeeter #1
    QWERTY billentyűsre kellett volna akkor már csinálniuk...