MTI

Hillary Clinton: az internet a gazdasági fejlődés kulcsa

Hillary Clinton New York-i szenátor szerint az Egyesült Államok minden területén elérhetővé kell tenni a szélessávú internetszolgáltatást, mert ez az amerikai gazdaság fejlődésének egyik kulcsa.

Az ellenzéki Demokrata Párt legnagyobb reményű elnökjelölt-aspiránsa az NPR rádió csütörtöki beszámolója szerint azt ígéri: megválasztása esetén széles körű internetfejlesztést fog kezdeményezni. "Kapcsolódj, Amerika!" elnevezésű javaslatában az szerepel: különféle ösztönzőkkel rá kell bírni a szolgáltatókat arra, hogy Amerika legeldugottabb, vidéki körzeteibe is bevezessék a szélessávú hozzáférést a világhálóhoz. Meggyőződése, hogy ez a záloga a high-tech munkahelyek fenntartásának, újabb munkahelyek teremtésének, a középosztály erősítésének.

Clinton egy kampánybeszédében rámutatott: az internetet feltaláló amerikai nemzet ma már csak a 25. az információs szupersztrádához való hozzáférés tekintetében. A volt first lady az internet jelenét a 30-as évek elektromossági programjához hasonlította. A szolgáltatók akkor sem kívánták bevezetni az áramot azokban a régiókban, ahol nem ígérkezett profit. Az internetes cégek ma New Yorkban például ugyanígy távol maradnak az alacsonyan fejlett, szegény negyedektől, miközben a hatalmas hasznot jelentő manhattani fejlesztések terén kíméletlen verseny folyik.

Clinton meggyőződése szerint ahogy a 19. században a vasutakba és a 20. században a közúthálózat fejlesztésébe kellett beruházni, a 21. század információs gazdaságának előremozdításához az információs infrastruktúrába kell befektetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • angol #5
    Hillary Clinton: "az internet a gazdasági fejlődés kulcsa" ... hámá hogyan, ne vaze, ez a csodakoponya, ezé gondolatért nobel díj járna.
    Nemtom megoszathatom é saját gondolatomat: ha valaki sokat és finomat eszik az nem lesz éhes, és még ha sok dodója is van akkor egész jól érzi majd magát. uff
  • BlackRose #4
    "A volt first lady az internet jelenét a 30-as évek elektromossági programjához hasonlította. A szolgáltatók akkor sem kívánták bevezetni az áramot azokban a régiókban, ahol nem ígérkezett profit. Az internetes cégek ma New Yorkban például ugyanígy távol maradnak az alacsonyan fejlett, szegény negyedektől, miközben a hatalmas hasznot jelentő manhattani fejlesztések terén kíméletlen verseny folyik."

    És miért van ez így? Nem a szabad piac a hibás, hanem mert az állam a nagyvárosokban előnyben részesíti a dolgokat (adó kedvezmény, különböző "programok", lobby lehetőség, stb.) ugyanakkor a fedezék nélküli pénz alapjában a nagyvárosokban koncentrálódik, vagyis ugyanazért a melóért egy nagyvárosban sokkal többet lehet kapni mint egy kisvárosban, ami persze nem logikus, és csak az értéktelen papírpénz miatt lehetséges.

    Na mindegy én azt javasolnám Clinton néninek, hogy mielőtt ilyen 300+ millió ember életét befolyásoló "Kapcsolj!" dolgokkal akar mindenkinek jót csinálni, tanulja meg a gazdaságot és ne felejtse el, hogy ha váletlen (ugye ez mennyire lehetetlen egy modern politikus esetében) na de mégis ha véletlen hibázik akkor 300+ millió embernek rosszat csinál. Szóval ezért nem jó a központizálás, ezért kell mindenről lokális szinten dönteni azoknak akik közvetlenül éríntettek, és igy ha hibáznik is csak korlátolt területen saját maguknak okoznak gondokat.

    Szóval nem tudom az öreg Clinton elég OK elnök volt, de a Clinton néni szerintem egy neocon aki felszívta a szocialista eszméket és ugye tudjuk kik voltak ilyenek a történelem során és milyen károkat szenvedett az emberiség a szuperbiztos megkérdőjelezhetetlen politikájuk miatt.

    Az pedig, hogy az Internet a fejlődés kulcsa... szóval hozátenném, hogy a fejlődés EGYIK kulcsa, vagyis van még sok más kulcsa is a fejlődésnek és nem szabad azokról sem megfeledkezni, nem szabad a többi kulcsokat a háttérbe szorítani mert a fejlődés sok mindentől függ, és ezt csak úgy tudjuk biztosítani ha a szabad piacra támaszkodunk, mert az pontossan el tudja osztani az erőforrásokat a kulcsok között úgy, hogy mindegyik a fontosságával arányosan legyen támogatva és egyetlen egy se maradjon ki a játékból. Miért ilyen nehéz megérteni, hogy túl buták vagyunk ahhoz, hogy mindent a képletbe zárjunk, hogy az élet és a gazdaság matematikailag kiszámíthatatlanok és ezért lehetetlen őket ilyen kampányoló és embereket meggyőző-férevezető kijelentésekkel vagy akármi más módszerrel irányítani.
  • szombi #3
    jól beszél a mami.
    ja, szerintem hihetetlen, hogy amcsiknál a falvakban nincs net.
    EDGE mobil lefedettség? műhód? mikronet?

    vagy esetleg a ,,szélessáv'' a 20 megabit fölöttit jelenti náluk?
  • Csaba42 #2
    És "zöld a fű".
  • AranyKéz #1
    "Kék az ég"