Berta Sándor

Félmillió euróba kerültek Angela Merkel podcast-üzenetei

A tavaly június óta elérhető szolgáltatást üzemeltető Szövetségi Sajtóhivatal (BPA) hetente átlagosan 220 000 lekérdezést regisztrált.

A BPA Volker Wissingnek, az FDP parlamenti képviselőjének kérdésére válaszolva közölte, hogy a podcast-üzenetek az eltelt több mint egy esztendőben több mint 550 000 euróba kerültek, vagyis egy podcast ára átlagosan 10 800 euró. Az átlagos heti 220 000 lekérdezés mellett hetente körülbelül 22 000 le is töltik a számítógépükre a videókat.


A szolgáltatás először 2006 június elején volt elérhető, Thomas Steg kormányszóvivő szerint Merkel a világon az első kormányfő, aki az internetes műsorszórást használja. Az első adás fogadtatása meglehetősen vegyes volt és közel sem volt zökkenőmentes, azóta azonban sokan kíváncsiak a kancellár véleményére.

Angela Merkel és csapata a podcastok mellett tavaly október 3-án, a német újraegyesülés napján egy új oldalt is indított "Közvetlenül a kancellárasszonyhoz!" címmel. A honlapon hetente ötven szöveges, audio- vagy videovélemény közül választják ki a tíz legnépszerűbbet, majd ezeket elküldik a kancellári hivatalba. A bejegyzések, hozzászólások témája elvileg bármi lehet. A cél, hogy a kancellár megismerje az emberek gondolatait, észrevételeit és ezekre tudjon válaszolni is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!