Alex

Megjelent a BenQ C840

A BenQ most bejelentett új digitális fényképezőgépe 8 megapixeles felbontással, Pentax lencsékkel és rázködáscsökkentéssel büszkélkedhet.

A BenQ C840 a C740i utódja. A hátsó kijelző képátlója 2,5 collra nőtt, a fényérzékelő szenzor felbontása 8 megapixel, és háromszoros optikai nagyításra képes. A cég sajtóközleménye szerint a gépben lévő Pentax lencsék kategóriája legjobbjává teszik, mivel azok a ráeső fény 99.8%-át átengedik.

Képes a HD TV képernyőkre szánt szélesvásznú, 16:9 képarányú felvételek készítésére, és a megadott számadatok alapján az általa készíthető videók minősége is kiválónak ígérkezik: 720 x 400 pixel 30 képkocka másodpercenkénti sebességgel, ráadásul kamerázás közben az optikai zoom is használható marad. Persze ezt tárolni is tudni kell, de mivel akár 4 GB-os kapacitású SDHC kártyát is képes fogadni, ezért emiatt sem kell túlzottan aggódnunk.


A fényképezőgép 15 különböző témamódot ismer (portré, éjszakai stb.), és teljeskörü manuális beállítási lehetőségeink vannak. Autofókusz rendszere képes az arcok felismerésére, tartalmaz rázkodáscsökkentést és magas ISO beállítást (ISO 1600) a képek elmosódásának minimalizálása érdekében. PictBridge kompatibilis printerrel képes a képeket számítógép közbeiktatása nélkül, közvetlenül kinyomtatni.

A C840 várható ára és megjelenési időpontja egyelőre még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • BiG G #6
  ebszolútli rájt.
 • Möci #5
  Tudom ,hogy ez fikázás, de azért mégiscsak túlzás, hogy manapság fényképezőgépnek merik nevezni az összes szappanosdobozt, amire rábiggyesztenek egy objektívet.
 • angol #4
  hátezaz vaze, ki a f@szt érdekel, hetente megjelenik egy digigép, és egyáltalán a benq mindenhol max. csak 'B' kategóriás cucc
 • BiG G #3
  de tényleg :D a szalagcím olyan mintha legalábbis egy várva várt leendő best-sellerről lenne szó.
 • DoctorJohnson #2
  A kérdés az, kit érdekel ez a gép??? :))))
 • Zocsi #1
  ISO beállításoknál miért mindig a felső korlát a kérdés. Nem tudom ki hogy van vele, de én ha tehetem mindig alacson ISO értékek mellett fotózok, így biztosítva a zajtalanabb/jobb minőségű képeket.
  Mellesleg ha télleg teljesen manuálisan beállítható kompakt lesz, akkor ígéretes!