Berta Sándor

Nokia E51, a mobil ügyintéző

A finn mobiltelefon-gyártó legújabb modelljét kifejezetten az üzletembereknek és a sok kapcsolattal rendelkező felhasználóknak ajánlja.

A cég bejelentése szerint a Nokia E51-en egyszerűbben használhatók, gyorsabban elérhetők és szorosabban integráltak a legfontosabb alkalmazások. A cég a valós idejű hozzáférést igénylő, hatékony időbeosztással élő üzletemberek számára készítette a telefont, akik reményeik szerint értékelni fognak egy könnyen beállítható, fenntartható és használható, önálló készüléket. Felhasználói egyetlen készülékről kihasználhatják a mobiltelefóniát, a mobil e-mailt és üzenetküldést, az irodai telefonok szolgáltatásait, valamint költségmegtakarítást is elérnek - az egyetlen telefonszám, egyetlen hangpostafiók, és egyetlen telefonálási rendszer jelentette előnyök mellett.

"Az üzleti felhasználók körében egyre gyakoribb az igény egy olyan készülékre, melynek számíthatnak a nagy teljesítményére, és amely nagyfokú hatékonyságának köszönhetően lehetővé teszi számukra, hogy magánéletüket is szabadabban és kiegyensúlyozottabban szervezzék - mondta Antti Vasara, a Nokia mobilkészülékekkel foglalkozó egységének alelnöke. "Az új Nokia E51 készülékkel erre az igényre válaszolunk egy üzleti okostelefonnal, amely az üzleti mobilitás legújabb fejleményeit klasszikus, rozsdamentes acél formával párosítja, és mindezt olyan áron, hogy a készülék vállalati szintű beszerzésekre is tökéletesen alkalmas legyen."

Az E51 2 colos kijelzőjének maximális felbontása 240x320 képpont, 24 bites színmélység mellett. A beépített kamera 2 megapixeles, legfeljebb négyszeres digitális nagyításra képes, a 16 millió színt megjelenítő kijelző fényereje pedig a környezeti viszonyoktól függően automatikusan beállítható. Az integrált memória kapacitása 130 megabájt, amely egy microSD memóriakártya-bővítőhelynek köszönhetően további 4 gigabájttal növelhető.

Az új termék funkciói közül különösen az e-mailek írása és fogadása emelkedik ki. Van rajta egy külön e-mail gomb és lekérhetők a POP3- és az IMAP4-adatok is. A telefon Bluetooth-, IrDA-, mini-USB és WLAN-portokkal büszkélkedhet és a beépített LED-ek azonnal jelzik, ha e-mail érkezett. A menüben való navigáció egy ötgombos joystick segítségével történik, emellett vannak gyorsbillentyűk. Képes azonnali üzenetküldőre is, amely kompatibilis többek között a Yahoo és az AOL rendszereivel, de a készülék támogatja a Java MIDP 2.0 szabványt és Windows Live szolgáltatásokat is. A telepített Nokia Office Tools 2.0 segítségével megnyithatók a Word, az Excel, a Powerpoint, a PDF és a ZIP formátumú fájlok.

A szoftvercsomagot egy XHTML böngésző, naptár és címjegyzék teszi teljessé és a WLAN IEEE 802.11g szabványú hálózatok megtalálásában is külön program segít a felhasználóknak. Az eszköz megjeleníti a H.264, a 3GPP és a Real formátumú videofájlokat, a mozgóképek 3GPP vagy MPEG4 formátumban rögzíthetők. A Nokia E51 segítségével akár a WLAN-hálózatokon keresztül is kezdeményezhetünk beszélgetéseket és az E-sorozat más tagjaihoz (E61i, E65, E90) hasonlóan összeköthető például a céges telefonhálózatokkal, illetve kompatibilis a Nokia Intellisync Call Connect rendszerrel.

A készülék támogatja a 850, a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokat, valamint a GPRS-, az EDGE- és az UMTS/HSDPA-technológiákat. A telefon súlya 100 gramm, mérete 114 x 46 x 12 mm, maximális beszélgetési ideje 4,4 óra, míg a készenléti ideje legfeljebb 13 nap. A Nokia E51 várhatóan az esztendő utolsó negyedévétől lesz kapható, bevezető ára kb. 350 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akela572 #9
    iPhone.. pfff
    az embereknek most kell az überfasza telefon nem évek múlva, ha kijön egy normalizált európai iPhone. Eddig nekem is tetszett, csak olvatam a mobilarénán a tesztjét. Ajánlom mindenkinek!

    Moto V360 rulez :D
  • Neerpelt #8
    Ez a sok gomb idegesít (házikó, boríték, naptár, telefonkönyv)... Tuti hogy csak a főmenüben lehet őket normálisan használni...

    Egyébként biztos kitünő mobiltelefon.
  • Rocko #7
    Ennyi pénzért fasza telefon. Na meg ott az S60 is
  • Atkamon #6
    nekem nagyon tetszik kurva jól néz ki...
  • PyRex #5
    szép, vékony, rendes telefon alakja van (nem kihajtható / csúsztatható, stb) és nokia :) (menü, stb.)

    nekem kell :)
  • echo #4
    hiába szép és jó telefon, az iphone és követői óta valahogy már, nem annyira ájulok el egy ilyentől.
  • Gerygrey #3
    Mitől "üzleti" egy telefon?

    Egyébként ez a készülék teljesen átlagos tudással bír manapság, semmi olyat nem tud amit egy átlagos "üzleti" telefon vagy PDA ne tudna. Egyedül annyiban emelkedik ki a mezőnyből, hogy szép.
  • fade2black #2
    99% van.

    legalábbis N95nél mutogatta "skypot" egy barátom és azis symbianos
  • L3zl13 #1
    Ebből a WLAN az igazán zsír szerintem. Vajon van rá Skype kliens?