SG.hu

Harmadával nőtt a magyar Sun részleg nyeresége

Jó eredménnyel zárta a 2007-es pénzügyi évét a Sun magyarországi leányvállalata: az előző évhez képest 13 százalékos árbevételnövekedést ért el a hazai IT piacon (ez 33 százalékkal gyorsabb növekedést jelent az IDC által előirányzott átlagos hazai IT piaci növekedésnél), és 30 százalékkal növelte a profitabilitását is.

A cég bevételének 30 százaléka a pénzügyi szektor megrendeléseiből származott, s egyben ez a szektor mutatta a legdinamikusabb növekedést is az egyes ágazatok között (közel 30 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest). A vállalat teljes árbevételén belül a távközlési piacról származó bevételek aránya a pénzügyi szektorhoz hasonló mértékben meghatározó.

"Az elkövetkező pénzügyi évben a Sun számára jelentős növekedési lehetőséget jelentenek a feldolgozóipari- és a közmű szektorok, valamint a kormányzati terület ismételt erősödésére számítunk. A vállalat árbevételét illetően a tároló- és a szoftver ágazatoktól várunk dinamikus növekedést. Ezen a területen a Sun hagyományosan erős pozícióban van, a hazai piacon elsőként bír már lezárt, működő tároló-megoldásokra épülő referenciákkal." - nyilatkozta Hernádi József, a Sun Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. "Nagy várakozással tekintünk az új Sun-os gépcsalád, a T2-es processzorra épülő rendszerek érkezése elé, valamint sokat várunk a tavalyi évben megkötött Sun-Intel megállapodás jegyében elkészülő Intel-alapú rendszerektől is." - tette hozzá a cég ügyvezetője.

Az ipari és szolgáltató ágazatba tartozó nagyvállalati ügyfeleknek történő értékesítés a hazai leányvállalat árbevételének mintegy 18%-át adja, amely a piaci átlagnak megfelelően 7-8%-ot fejlődött. "A Sun hazai leányvállalata sikerként könyvelte el, hogy nemcsak a szolgáltatások terén, de a vállalati szoftverek terén is jelentős, 30 százalék feletti növekedést könyvelhetett el az elmúlt pénzügyi évben, megerősítve jelenlétét ezeken a piacokon. A szolgáltatások aránya a tavalyi évben tovább emelkedett, és elérte a 45%-os arányt." - említi Hernádi József, a vállalat ügyvezető igazgatója. Az eseményen közölték azt is, hogy a tervek szerint az idén létrehoznak Magyarországon egy 15-20 fős kompetencia központot, amiről a konkrét döntés ősszel hozzák meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!