SG.hu

Windows Server a Sun 64 bites rendszerein

A Microsoft a Sun Microsystems bejelentette, hogy a Sun csatlakozik a Windows Server operációs rendszerekhez hardvereszközt gyártó OEM-partnerek táborához.

A megállapodás szerint emellett a jövőben szorosabbra fűzi kegyüttműködésüket annak érdekében, hogy a Windows Server minél szélesebb körben üzemeltethető legyen a Sun 64 bites rendszerein.

A cég mostantól Windows Server alkalmazást is kínál 64 bites hardverein, a Windows Server alapú szerverrendszereket pedig különböző segédprogramokkal és értéknövelt szoftverekkel támogatja. A Windows Server 2003 alkalmazással futó, Sun 64 bites rendszerek 90 napon belül elérhetők lesznek.

A Microsoft a Sun 64 bites szerverei és tárolótermékei mellett tette le voksát. A két cég együttműködése a továbbiakban kiterjed a Windows platform tesztelésére és ellenőrzésére a Sun rendszerein. A jövőben együttműködnek annak érdekében, hogy a Solaris megfelelően fusson a Microsoft virtualizációs technológiáin, a Windows Server pedig teljesen kompatibilis legyen a Sun virtualizációs megoldásaival.

Technológiai együttműködési központot (Interoperability Center) hoznak létre a Microsoft redmondi székhelyén. A központ magában foglal majd egy Sun 64 bites rendszereket bemutató létesítményt, egy laboratóriumot a Windows és Sun termékek összehangolásához szükséges tesztek elvégzésére, továbbá próbaalkalmazások futtatásával támogatja a Sun 64 bites rendszerein Windows alapú megoldásokat futtató ügyfeleket. Ilyen projektek a Sun és a Microsoft közös megoldásai, adatbázisok, e-mail és üzenetküldő rendszerek, a virtualizáció és a Remote Desktop Protocol (RDP) támogatása Sun Ray vékonyklienseken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Polemius #1
    Azt nem egészen értem, miért akarna valaki Sun szerverre MS rendszert tenni.
    A virtualizációs része oké, annak van értelme.