SG.hu

Ericsson: a mindennapok része a mobil szélessáv

Az Ericsson elnök-vezérigazgatója, Carl-Henric Svanberg szerint a mobil szélessávú technológia egyre terjed a tömegpiacon.

"A világszerte üzembe helyezett 128 kereskedelmi HSPA-hálózattal és több mint 300 HSPA-eszközzel a mobil szélessávú technológia gyorsan halad a tömegpiaci elterjedés felé" - nyilatkozta Carl-Henric Svanberg az Ericsson elnök-vezérigazgatója a vállalat Londonban megrendezett stratégiai és technológiai csúcstalálkozóján. Bizonyítékként számos példát hozott fel, ahol a kereskedelmi szempontból beindított HSPA-hálózatokban az elmúlt év során megnégyszereződött az adatforgalom, és a növekedés egyre gyorsul.

Svanberg elmondta: "Az iparágunk izgalmas fejlődésen megy keresztül. Most telepítik a 7,2 Mbps sebességet kínáló HSPA-technológiát, a beágyazott modemek pedig 2008 elején jelennek meg. Ez azt jelzi, hogy a mobil szélessávú technológia kezd mindennapjaink részévé válni." Svanberg kitért a fejlődő piacokon a távközlési megoldások iránt továbbra is tapasztalható igényre, ahol a GSM-hálózatok kiépítése folyik a lefedettség és a kapacitás biztosítására, valamint ezzel párhuzamosan zajlik a hálózatok frissítése HSPA-technológiára.

Svanberg a folytatásban elmondta: "Világosan látjuk, hogy a mobiltelefon nélkülözhetetlen lesz a digitális választóvonal eltüntetésében. A mobilitás kulcsfontosságú a fejlődő országok termelékenységének és életminőségének javításában". A fejlett piacokon a mobil szélessávú szolgáltatások egyre fontosabbá válnak az emberek életében, ahogy a hálózatok képessé válnak ezen szolgáltatások nyújtására. Ezzel egyidőben fontos bővítések zajlanak a fix szélessávú hálózatokban is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)