Gyurkity Péter

Négy új Blu-ray lejátszó a Sonytól

A Sony jelezte, hogy novemberben négy újabb asztali Blu-ray felvevőt dob piacra, egyelőre kizárólag Japánban. Az új példányok már a dupla rétegű korongok írásával is elboldogulnak.

A Sony japán oldalán megjelent közleményben megtaláljuk a négy készülék pontos elnevezését, valamint egy részletes összehasonlító táblázatot az egyes lejátszók által támogatott funkciókról. Eszerint az asztali család új tagjai novemberben jelennek meg a boltok polcain, ám azt még nem döntötték el, hogy a többi régióban mikor dobják majd piacra a sorozatot jelentősen kibővítő újdonságokat.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A zászlóshajó a BDZ-X90 jelzésű készülék lesz, amely a dupla rétegű BD-R és RE lemezek írásával is megbirkózik, támogatja az 1080p60 és p24 felbontásokat (60, illetve 24 képkocka másodpercenként) és 500 GB-os belső merevlemezzel, illetve arany bevonatú HDMI-csatlakozóval érkezik. A BDZ-L70 egyedül az 1080p24 felbontást támogatja a kettő közül, merevlemeze 320 GB-os, az arany bevonatú HDMI itt is megtalálható. A BDZ-T70 egyedül a hagyományos HDMI-csatlakozóban tér el társától, míg a BDZ-T50 merevlemeze már csak 250 GB-os. A legdrágább változat ára 1750 dollár körül alakul.

A lejátszók fogyasztása a táblázat szerint 59 és 76 watt között mozog, súlyuk 6,3 és 7,1 kilogramm közötti. Az egyes készülékek között a támogatott kodekek terén is különbségeket találunk, egyes szabványokat pedig kizárólag a legdrágább változat kezel.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

"A nagy felbontású televíziók gyors terjedésével és a HD-ready camcorderek megjelenésével úgy éreztük, itt az ideje, hogy az asztali szegmensben a következő generáció is felbukkanjon" - fogalmazott Katsumi Ihara elnökhelyettes a lejátszók megjelenése kapcsán. Ami az európai piacot illeti, egyelőre annyit döntöttek el, hogy itt is szeretnének megjelenni asztali felvevőikkel, ám azt még nem tudni, hogy pontosan mikor és milyen készülékekkel tennék ezt meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yv@n #10
    Csak szegény nem hordja épp a melleit ha jól látom.
  • NEXUS6 #9
    Hát ha "amit" láttál, akkor az nem nő volt (max egy része)!;)))
  • Darth Sith #8
    persze, mert nem japán..
  • archkoven #7
    Ez idáig a legjobb japán nő amit láttam.
  • mikloss #6
    1080p60fps nemrossz nemrossz! :)
  • NEXUS6 #5
    Hát valószínűleg, aki egy ilyet megvesz, az nem egy hosszútávú befektetésre gondol. 1 éven belül valszeg az újabb jobb modernebb fele annyiért megvehető lesz.
  • matt taylor #4
    Ez a csaj...Ez a lejáccóó...
  • Darth Sith #3
    naja, de el is kérik érte az árát. Remélem 1-2 éven belül lemegy a PC-be szánt író ára is kb 30-40k HUF-ra, és akkor már csak egy kábel kell, hogy kirakjam TV-re a képét, megspórolva a méregdrága lejátszót :P
  • Balumann #2
    Minek az a sok csatlakozó a hátuljára? :o Ezen aztán minden van amit csak ellehet képzelni.