MTI

Frattini tiltaná a bombakészítő honlapokat

Gátolni kellene az Európai Unióban a pokolgépek készítésére vonatkozó internetes kereséseket - vélekedett hétfőn Brüsszelben Franco Farttini, az EU igazságügyi és biztonsági kérdésekben illetékes biztosa.

A tisztviselő szerint a szolgáltatóknak meg kellene akadályozniuk a hozzáférést azokhoz az internetes oldalakhoz is, amelyek a pokolgépek előállításához nyújtanak ismereteket. Frattini ez év novemberében terrorizmusellenes javaslatai keretében szándékozik ezt az indítványát a tagállamok elé terjeszteni. Az internet ipar képviselői kedden, az 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrormerényletek hatodik évfordulóján találkoznak az uniós vezetőkkel egy biztonságtechnikai nemzetközi fórumon.

Frattini a Reuters kérdésre, hogy a pokolgépek készítésére vonatkozó ismeretek meggátolása vajon nem sérti-e a szólás és a tájékoztatás szabadságát, azt felelte, hogy véleménye szerint elsőbbséget élvez az abszolút jogok védelme, elsősorban az élethez való jog. Hozzátette, hogy nem korlátoznák a véleményeket, elemzéseket, vagy történelmi ismerteket, de a terroristák kiképzésére vonatkozó információt letiltanák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rigidus #3
    Ez megint egy nagy mellebeszeles. Kb annyira hulyeseg mint az a torveny amelyik kimondja, hogy senki sem tarthat otthon robbanoszart. Ezzel szemben csak mubalhe az egesz torveny mert elturik a pirotechnikai eszkozok hasznalatat/importalasat, nem beszelve arrol, hogy aki autoval, vagy barmilyen belsoegesu motorral rendelkezik, az mar onmagaban robbanoanyagot birtokol/hasznal es ha akar vissza is elhet vele.
  • Gauge #2
    Igy van, tiltsák be őt is. Lassan többet tiltanak, mint amit engednek. Azt nme értem, hogy miért akkora birkák az emberek, hogy elhiszik ezt a porhintést, ami jelenleg van...

    Az amerikaiak által manipulált maszlag az egész... ők az igazi vilagzsarnokok. Aki ellentmond, az kap. Ennyi. Európa meg a seggnyalók otthona lett. AZért beszélnek annyit, hogy igy ürítsék a szájukból ki a sok szart , amit összeszedtek...

    MOcskos szemét banda. Ezeket kellene Guantanamora vinni egy éves kirándulásra...
  • Vorpal #1
    Jó - elmondta a véleményét. mostmár üljön le.