SG.hu

Energiatakarékos Sun adatközpontok

A Sun Microsystems bemutatta a Kaliforniában, az Egyesült Királyságban, valamint Indiában található, új generációs, energiatakarékos adatközpontjait.

A vállalat bemutatta három új adatközpontját, melyek a kaliforniai Santa Claraban, az angliai Blackwaterben és az indiai Bangaloreban találhatók. A január és február között üzembe helyezett adatközpontok úttörő megoldásokat jelentenek, új generációs rendszerekkel, hatékony energiaellátási és hűtési megoldásokkal. A Sun számításai szerint az új adatközpontokkal évente akár 4100 tonnával csökkenhet a bolygón a szén-dioxid kibocsátás.


A Santa Clara-i adatközpont a 7000 négyzetméternyi alapterületével a legnagyobb a három közül. A Santa Clara-i projekt első fázisa hardver szintű konszolidációval és a géppark megújításával kezdődött, ami három hónapot vett igénybe. Mindeközben a számítási teljesítmény 450 százalékkal nőtt, az árammegtakarítás pedig várhatóan 1,1 millió dollárt eredményez éves szinten. Ezt követően, tizenkét hónap megfeszített munkájának eredményeként, lezárult a projekt második szakasza, melyben elkészült a Santa Clara-i létesítmény, és az új hardverek telepítése is befejeződött.

Becslések szerint, a második szakaszban végzett munka további 30 százalékos megtakarítást eredményez majd a vállalat energiára fordított költségeiben. Egy helyi áramszolgáltató, a Silicon Valley Power azzal ismerte el a Santa Clara-i adatközpont hatékonyságában és tervezésében elért áttörést, hogy közel egymillió dollárt juttatott a Sun-nak jóváírások, illetve engedmények formájában. A kaliforniai, angliai és indiai létesítmények kialakításával a Sun jelentősen csökkentette az adatközpontjainak alapterületét. Az eddigi, világviszonylatban összesen több, mint 24 700 négyzetméternyi alapterületet sikerült 12 300 négyzetméterre csökkenteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!