Gyurkity Péter

Sharp - vékony LCD az OLED előtt

A Sharp a nagy felbontású LCD-televíziók egy újabb generációját dolgozta ki, amelynek tagjai kevesebbet fogyasztanak, vékonyabbak és könnyebbek a korábbi fejlesztéseknél. A cég 2010-re indítaná be a sorozatgyártást.

A hivatalos közlemény szerint az elsőként bemutatott 52 hüvelykes prototípus meglehetősen jól szerepel a fent említett követelmények terén. A készülék mindössze 20 mm vastag, súlya 25 kg, fogyasztása pedig mindössze fele a meglévő, ugyanekkora méretű példányokénak. Bár a kereskedelmi forgalomba csak nagyjából 3 éven belül kerülnek ezek a televíziók, a cég abban reménykedik, hogy az OLED térhódítása előtt még van egy komoly kifutási lehetőségük.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Ebben a reményben van is némi alap, hiszen az új készülék jelentős előrelépést jelent. A cég most meglévő 52 hüvelykes kijelzői 81 mm vastagok, és mintegy 30,5 kg-ot nyomnak, vagyis jól látható és érezhető a különbség. A kontrasztarány a közlemény szerint egészen 100000:1-ig javul, ami szintén nagy javulás a jelenleg elérhető 2000:1-hez képest, az új készülék tehát jóval mélyebb fekete színt jelenít meg. A 25 kg-os súly pedig azt jelenti, hogy a legtöbb háztartásban komolyabb munka és a fal, valamint a felfüggesztés megerősítése nélkül felszerelhetik a méretes kijelzőt.

Az oszakai székhelyű cég tervei szerint a sorozatgyártást a Szakai városában 2010-re felépülő vadonatúj LCD-üzem beindulása után megkezdhetik, tehát nagyjából 3 év van hátra a tényleges debütálásig. Mindazonáltal ez elegendő lehet az OLED komolyabb térhódításának megelőzésére, még egy utolsó rohamban rejlő lehetőségek kiaknázására.

Mikio Katayama, a cég elnöke ezzel egy időben elmondta,hogy az Aquos család keretein belül egy 108 hüvelykes példány piacra dobásán gondolkodnak, erre legkorábban a jövő év elején kerülhet sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • savior #15
    meg ha napi 8 orat tv-zik valaki meg akkor is 10 evet kibir. utana meg vagy megjavittatja, vagy megveszi a keszulek x. generacios valtozatat, ha meg lehet kapni akkor egyaltalan :)
  • dez #14
    Lehet, hogy azt akarják "majmolni", amit a nyugati divatnak hisznek. Pedig tényleg érdekesebb lenne egy kimonó. De az is lehet, attól félnek, hogy akkor úgy nézne ki, mintha túlzottan ki akarnák hangsúlyozni a "távolkeletiségüket" (olyan formában, hogy "látjátok, mennyivel előttetek járunk...!"). Szóval ez egy gesztus is lehet, hogy így öltöznek.
  • L3zl13 #13
    Én ezt úgy mondanám, hogy más a divat arrafelé...

    Szvsz helyi megitélés szerint nagyon is megfelelő, és alkalomhoz illő a ruházata.

    Az mondjuk más kérdés, hogy engem, mint európai divathoz szokott embert sokkal inkább lenyűgözne egy hagyományos kimonoba öltözött leányzó...
  • onimusha #12
    ezzel kb. arra akartam utolni, hogy általábnam indig vmi nagyon ronda csili-vili cheap shit hatású cuccokban pózolnak :)
  • nedudu #11
    Engem nem zavar, sőt ha ruha nélkül lennének se szólnék egy szót se :-) Amúgy meg nem tudom, hogy te milyen divatot követsz, de ez szerintem nem piaci cucc :-)
  • onimusha #10
    az senkit sem zavar, hogy szinte az összes nagyon keleten törtéő bemutatónál, de akár máshol is jap cég hostessei mindig iszonyat ronda piaci rucikba vannak ? :)
  • Szeszmester #9
    A jobb felső képen a csaj sem rossz, még a szeme is mosolyog!
    Én most is el tudnám képzelni a nappalimban. Aztán a konyhában. Aztán...
  • C4ine #8
    Hogyne... idén... Biztos csak azért tartják vissza, mert így eladhatják a jelenlegi szaraikat. Szerencse, hogy nincs ilyen új fejlesztéseknél hihetetlen magas hibaarány, és egetverő költségek, mert ha így lenne akkor csak 2010-ben jöhetne ki, de így...
  • grebber #7
    "SED-panel élettartama is jóval nagyobb, legalább 30 ezer órában mérhető, miközben fele annyi energiát fogyaszt, mint hasonló méretű plazmás társa."

    Az 3 év fél év folyamatos müködés és utánna mivan behal?
  • lezso #6
    Úgy néz ki erre még várhatunk 5-10 évet:
    link
    SED
    link
    link