Gyurkity Péter

Megszabadulna LCD-részlegétől a Sharp

A cég a súlyos veszteségek miatt kiszervezné az okostelefon-gyártókat kiszolgáló részleget.

Hírügynökségi források számoltak be arról, hogy a japán Sharp komoly döntésre szánta el magát, ennek eredményeként pedig megszabadulnának saját LCD-részlegüktől. A döntés jól mutatja, hogy mennyire nehéz az életben maradás az igazán nagyok árnyékában, bár a cég egyelőre nem beszél a konkrétumokról.

A Sharp az utóbbi években többször is megpróbált lefaragni a komoly negatív eredményekből, ezen lépések között pedig az okostelefonokra történő átállás is szerepelt. Saját LCD-gyártósoraik a nagyobb készülékek helyett egyre inkább a hordozható megoldásokra koncentráltak, az ilyen megoldásokat gyártó cégeket igyekeztek még inkább kiszolgálni, ám a jelek szerint ez sem vezetett eredményre, mivel az olyan nagy és erős riválisok, mint például az LG Display, vagy éppen a Samsung Display, nem sok esélyt hagynak a többieknek. Néhány egyéb gyártó (a Sony, a Toshiba, valamint a Hitachi) Japan Display néven már 2012-ben elindította közös vállalkozását, a Sharp azonban más utat választott.


Amennyiben hihetünk a mostani hírnek, a cég kiszervezi saját LCD-részlegét, ezt követően pedig a japán kormány által finanszírozott Innovation Network Corporation of Japan (INCJ) illetékeseihez fordulnak anyagi segítségért. Az INCJ 100 milliárd jennel szállhat be az új vállalkozásba, amely a mostani üzleti évben, vagyis jövő márciusig indulna el saját útján. A Sharp a maga részéről egyelőre annyit hajlandó elárulni, hogy több alternatív megoldáson is gondolkodnak, ám végleges döntés még nem született, így korai lenne bármi egyebet a nagyközönség orrára kötni.

A cég mindenesetre az utóbbi négy évből hármat veszteséggel zárt, nem véletlen, hogy 2012 után már másodszor próbálnak megállapodni az újabb nagy mentőcsomagról, amely azonban eddig még nem született meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!