Gyurkity Péter

Windows javítócsomagok a neten

A Vistához megjelent két frissítés után a két várva-várt javítócsomag is idő előtt felbukkant a különböző fájlcserélő hálózatokon, megelőzve a hivatalos megjelenést. A Microsoft méretes frissítéseken dolgozik.

A Vista SP1, illetve a Windows XP SP3 a WinBeta jóvoltából bukkant fel, amely ismét idő előtt tette rá a kezét a cégtől kiszivárgott információkra. Bár a két javítócsomag megjelenése csak jövőre várható, a bátrabbak már most belekóstolhatnak az újításokba, amelyek azonban hangsúlyozottan előzetes verziók, így nem tükrözik a végleges állapotot. A frissítéseknél rögtön szembetűnik azok mérete - nem kis csomagokról van szó.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Az XP-hez szánt Service Pack 3 csaknem 350 MB, arról a források nem számoltak be, hogy pontosan milyen javításokat eszközöl az operációs rendszerben. Nyilván itt elsősorban az SP2 óta megjelent számos kisebb-nagyobb javítás, foltozás és frissítés összefogásáról van szó, amelyet az időközben felbukkanó újabb adalékokkal bővítenek majd ki. A jelenleg verziószám 5.1.2600.3180 (xpsp.070718-2058), ez azonban még csak egy nagyon korai, a béta előtti változat, a hivatalos béta előzetes csak később készül el - és kerül majd ki a nagyobb tömegekhez.

A Vista sokak által várt első javítócsomagja viszont brutális méretű, a 32 bites változat nem kevesebb mint 3,07 GB-ot nyom, a 64 bites példány pedig 4,3 GB-ot. A Service Pack 1 pontos verziószáma 6001.16549.070628-1825, itt szintén egy béta előtti verzióról van szó, vagyis kizárólag saját felelősségre telepítendő - arról nem is beszélve, hogy hivatalosan erre egyelőre nincs is mód. A beszámolók szerint a méret azért ekkora, mert az önálló frissítés még a tesztelők szűk köre számára sem áll készen, így a szerencsések is csak a teljes ISO-t kapják meg.

Többen arra tippelnek, hogy a két javítócsomag egyszerre jelenik majd meg - a béták biztosan, azt azonban még nem tudni, hogy a végleges változatokkal is így lesz-e.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • SPY0817 #23
  hümm kérdés ha felteszed a béta javítást akkor elvileg csak jobbnak szabad lenni mint volt mivel javítás így nem romolhat. :D

  egyébkéntmeg elég laza méretek
 • Benedicht #22
  ROFL
  Nem vagy semmi. :D
 • A1274815 #21
  "bocs,de a múltkor megkaptuk,hogy a linuxra képtelenség fejleszteni,mert hogy "szétbarmoljuk az api-t"(lol) félévente.és akkor jön a hír a vista 4gb-os "javítócsomagjairól".muhaha.."

  Mit olyan nehéz megérteni azon, hogy bele integrálták!!! Különben meg jelenleg kb. 40 MB-os külön. Az API pedig nem változott komolyan, legtöbb helyen jött néhány új konstans aztán csókolom, magyarán kicsit bővült illetve javítottak rajta, de kompatibilis maradt.
 • lammergeyer #20
  bocs,de a múltkor megkaptuk,hogy a linuxra képtelenség fejleszteni,mert hogy "szétbarmoljuk az api-t"(lol) félévente.és akkor jön a hír a vista 4gb-os "javítócsomagjairól".muhaha..
 • BlueGold #19
  Itt van bövebb info az XP SP3-ról. Igy meg lehet tesztelni: Beírod a www.google.com -on a keresőbe "Build 3180 Pre-Beta SP3" a találatokból kiválaszdod a neked szimpatikusat "letöltöd + telepíted" ( angol XP-re lehet csak telepíteni) és már "béta tesztelő is lettél".
 • Benedicht #18
  Ha nem irnal ilyeneket meg azt hihetnenk, hogy nem trollkodsz..
 • who am I 7 #17
  linuxtrollveszély

  "Ez a teljes Vista telepítő, beleintegrálva az SP1"

  meglátjuk, mi lesz....
 • turul16 #16
  Most már tudjuk mekkora javító csomag kell egy tökéletes hibátlan, stable API -s rendszerhez (egy éven belül).
 • balee66 #15
  Ja az SP1-et meg a verziószámot OK már látom:D
 • balee66 #14
  ööööö... mit kell nézni a képen?:D:D