MTI

DVD-ket ad ki a Metropoliten operaház

Visszatér a DVD üzletbe a New York-i Metropolitan operaház. Az EMI Classics a következő évadban piacra visz ötöt az operaház nyolc egyenes adásban közvetített operája közül - közölte a az EMI és az operaház.

Ezek között van Giacomo Puccini (1858-1924) Manon Lescaut című operája Karita Mattilával és Marcello Giordanival a főszerepekben és James Levine vezényletével, valamint Giuseppe Verdi (1813-1901) Macbeth című operája, ugyancsak Levine vezényletével. Hat éve annak, hogy a Metropolitan először készített DVD-felvételt operáról. 1977 és 2001 között csaknem négytucat előadást vettek fel az operaházban, amelyeket azután az Universal és a Pioneer Classics dobott piacra több más operával együtt.

Az új DVD "termésben" szerepel még Benjamin Britten (1913-1976) Peter Grimes című operája, továbbá Puccinitől a Bohémélet és Engelbert Humperdinck (1854-1921) Jancsi és Juliska című operájának angol nyelvű előadása. A Metropolitan becslései szerint a következő színházi évadban egy millióan tekintik majd meg filmre vett operaelőadásait.

"A múltra visszatekintve elmondhatjuk, hogy az operafelvételek kisebb üzleti eredményt hoztak, mint a szólófelvételek. Az, amit a Metropolitan a filmszínházaknak szánt operaközvetítéssel elért, reményeink szerint étvágyat csinál a közönség körében a DVD-termékek iránt" - mondta Peter Gelb, az operaház főigazgatója, aki korábban a Sony Classical elnöke volt.

A Metropolitan nem az egyetlen operaház, amely fantáziát lát a DVD-ben. Májusban a londoni Royal Opera House bejelentette, hogy megvásárolta az Opus Arte, DVD-ket készítő és forgalmazó társaságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!