MTI

Nincs internet Közép-Amerika egyes részein

Megszakadt az internetszolgáltatás Kolumbiában és Közép-Amerika egyes részein csütörtökön a térséget ellátó egyik tenger alatti kábel meghibásodása miatt - közölte a kolumbiai internetszolgáltató vállalat.

A földrészt az Egyesült Államokkal összekötő optikai kábel két ponton, Venezuela területén, illetve Honduras és Nicaragua között is meghibásodott, aminek következtében a kolumbiai felhasználók fele nem tud internetezni, de Venezuela, Honduras, Nicaragua, Costa Rica és Panama egyes részein is szünetel a szolgáltatás. A hiba elhárítását már megkezdték, a munkálatok várhatóan több órát vesznek igénybe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • shabba #2
    Közép amerikában viszonylag kevés alig 3 millió szélessávú internet elérés van. Ilyen kevés előfizetésből származó bevételre pedig nem igen fognak többszörösen redundáns tenger alatti kapacitásokat építeni, mert nem hozná vissza az árát.

    Ezért ebben régióban nincs igazán túl sok tenger alatti kábel, mert a rajta átfolyó kapacitás is csekély:



    Itt pedig láthatod világszerte milyen tenger alatti kábelsűrűség van:

    Az olyan országok amit kívül esnek az internet fő érkeringéséből mert földrajzilag távol esnek a fő csomópontoktól, ráadásul még kevés internet felhasználóval is rendelkeznek hasonló helyzetben vannak. Ilyen pl. Ausztrália ahol 4 millió előfizető van vagy Új-zéland ahol még sokkal kevesebb. De az Afrikai országok is ide sorolhatók.

    Pl. a Közép és Dél-Amerikai országokban együtt van összen 15 millió körüli szélessávú előfizető, ami kb. azonos számosságú azzal amennyi pl. Angliában van. Angliát ennyi előfizetőért megéri bekötni a Csatornán át az Európai kontinens vérkeringésébe, de ugyanennyi felőfizetőért végigkábelezni egy bazi nagy kontinensnyi területet, sok országot elérve ahol viszonylag kevés előfizető van üzletileg már kevésbé éri meg.
  • PíszLávJuniti #1
    A lényeg nem az elosztottságban lenne??